search
Netflix Original door 'Van God Los'-maker: psychologische horrorserie in een weekend te bingen
Series / Nieuws

Netflix Original door 'Van God Los'-maker: psychologische horrorserie in een weekend te bingen

Deze miniserie van acht afleveringen kijk je in een weekend af.

Netflix heeft overeenkomsten afgesloten met verschillende landen voor het maken van series van eigen bodem. Pieter Kuijpers, die onder andere Van God Los en TBS maakte, ontwikkelde Ares, een serie over een ambitieuze studente die lid wordt van een geheimzinnig genootschap. Dit deed hij samen met Iris Otten en Sander van Meurs, die ook als producent van de serie actief waren.

De showrunner van Ares was Michael Leendertse en in de hoofdrol zien we Jade Olieberg als Rosa. Andere rollen worden gespeeld door Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Roos Dickmann, Jip van den Dool, Steef de Bot, Janni Goslinga, Dennis Rudge en Minne Koole. Frappant genoeg waren buitenlandse critici over het algemeen positief over de serie, terwijl in Nederland de meningen verdeeld waren.

Gouden Eeuw


Op Rotten Tomatoes laat de Popcornmeter een nette 71% zien qua kijkerswaardering en hoewel er slechts een recensie te lezen is, is deze positief. "'Ares' wordt gedragen door sterke vertolkingen waardoor alle waanzin in een emotionele realiteit wordt gegrond," aldus Joel Keller. In Nederland waren de reacties verdeeld, aangezien sommige kijkers vonden dat het verhaal niet goed genoeg was uitgewerkt.

Het schrijverscollectief Winchester McFly, bestaande uit zeven schrijvers, kreeg de opdracht om een verhaal te ontwikkelen dat verbonden is met het Nederland van de Gouden Eeuw, het studentenbestaan en geheime genootschappen. Dit werd door Kuijpers gepitcht aan Netflix en zo werd dit verhaal over ambitie, geheimen en je ziel verkopen een feit.

Familiegeschiedenis


De ambitieuze Rosa is half-Nederlands en half-Surinaams, studeert in Amsterdam en wil graag hogerop komen in het leven. Ze is bevriend met Jacob (Tobias Kersloot), die actief is bij het studentengenootschap Ares. Voor Rosa is lid worden van deze elitaire vereniging een belangrijke stap op de maatschappelijke ladder. Ondanks Jacobs waarschuwingen besluit ze om zich aan te melden voor de ontgroening. De jonge vrouw wordt weliswaar officieel lid, maar Ares blijkt geheimen te hebben die zich tot ver in het verleden uitstrekken en zelfs betrekking hebben op Rosa's familiegeschiedenis.



Je kunt Ares volledig bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen