search
Komt deze iconische politieke serie eindelijk terug met nieuwe afleveringen?
Series / Nieuws

Komt deze iconische politieke serie eindelijk terug met nieuwe afleveringen?

De laatste aflevering uit 2006 blijkt opeens mogelijk toch niet de allerlaatste.

Rondom de eeuwwisseling werd de TV-wereld gedomineerd door grote series als The Sopranos en The Wire. In de schaduw van die giganten liep er een serie die tegenwoordig vaak vergeten wordt: The West Wing.

Die serie vertelde het verhaal van een groep personages in het Witte Huis, wiens politieke en persoonlijke levens door elkaar lopen. De hoofdrol was voor acteur Martin Sheen, die de Amerikaanse president speelde.

Topscores


De serie staat op plaats 57 in de legendarische IMDb Top 250, waar hij een 8.9 scoort. Op Rotten Tomatoes is de critici-score 81%, terwijl de publieksscore zelfs 95% is. In tijden van eindeloze sequels en spinoffs is het dan ook bijzonder dat Hollywood sinds 2006 niet meer naar de serie omkeek.

Mogelijk komt daar nu verandering in. De creator van de serie, Aaron Sorkin, was recentelijk op bezoek in het Witte Huis en sprak daarover met Variety. ''Als ik een idee had, dan zeker'', antwoordde hij op de vraag of hij nadacht over een vervolg van de serie.

Witte Huis


''Ik dacht er eigenlijk nooit serieus over na, tot vandaag. We zullen zien hoe ik erover denk als ik morgen wakker wordt. Toen ik net door het Witte Huis liep kreeg ik een aantal ideeën voor afleveringen. Ik vroeg me af 'waarom hebben we dit of dat nooit gedaan?'''



Of The West Wing nu nieuw leven ingeblazen wordt of niet, de originele serie is in ieder geval nog altijd beschikbaar. Op HBO Max staan maar liefst 155 episodes voor je klaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen