search
Eerste recensies gloednieuwe 'Monsters': groot fiasco of perfecte aanrader?
Series / Nieuws

Eerste recensies gloednieuwe 'Monsters': groot fiasco of perfecte aanrader?

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story op Netflix krijgt gemengde recensies van critici op Rotten Tomatoes.

Er staan heel veel goede series op Netflix: van drama's tot spannende misdaadseries. Helaas is niet elke serie even goed, maar gelukkig kunnen de recensies van de beste critici op Rotten Tomatoes je hier meer informatie over geven. Wat vinden ze van de gloednieuwe Monsters?

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is het vervolg op de populaire The Jeffrey Dahmer Story. De serie is gemaakt door Ryan Murphy (American Horror Story) en Ian Brennan (Scream Queens).

Rotten Tomatoes


Monsters speelt zich af in 1989 en is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de moorden van José en Kitty Menéndez. Zij zijn vermoord door hun twee zoons: Lyle (Nicholas Alexander Chavez) en Erik (Cooper Koch). Zij blijven beweren dat zij hun ouders vermoord hebben, omdat ze emotioneel en seksueel misbruikt werden.

Hoewel de synopsis zeer veelbelovend klinkt, heeft de serie dit volgens de beste critici op Rotten Tomatoes niet waargemaakt. Volgens hen verdient de serie dan ook niet meer dan een magere 55% (op het moment van schrijven).

Pas echt goed in de laatste aflevering


Criticus Alan French van Sunshine State Cineplex schrijft dat de serie pas goed wordt in de laatste aflevering:

"De serie heeft moeite om het perspectief op de gebeurtenissen duidelijk te verwoorden tot aan de laatste aflevering, wat zorgt voor een houterige ervaring die een whiplash bij de kijker teweegbrengt."



Andere critici zijn echter laaiend enthousiast over de serie en vergelijken het verhaal zelfs met Shakespeare. Zo schrijft David Poland van Hot Button:

"De kern van de serie bestaat uit de duidelijke en conflicterende verschillen tussen de twee broers versus de diepe band die ze delen. Er zijn 100 kleine momenten in dit verhaal die ons daarover laten nadenken. En dat is waarom dit verhaal van Shakespeareaans niveau is."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar Monsters? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen