search
Deze sportfilm geproduceerd door basketspeler LeBron James is vanaf deze week te zien op Netflix
Films / Specials

Deze sportfilm geproduceerd door basketspeler LeBron James is vanaf deze week te zien op Netflix

Vanaf vrijdag stream je op Netflix de nieuwe sportfilm 'Rez Ball'.

Sportliefhebbers opgelet: er verschijnt deze week een nieuwe basketbalfilm. Vanaf vrijdag bekijk je het sportdrama Rez Ball op Netflix.

Rez Ball is geregisseerd door Sydney Freeland, die het script samen met Sterlin Harjo schreef. Het verhaal van de film is gebaseerd op de non-fictie roman Canyon Dreams van Michael Powell. LeBron James is producent van de film.

Eén droom


Rez Ball volgt een groep jonge en talentvolle Native American basketbalspelers, genaamd The Chuska Warriors. Ze worden geconfronteerd met tegenslagen, zowel binnen als buiten het veld. Na het verlies van hun sterspeler moet het team de veerkracht vinden om samen te werken.

Het team heeft namelijk maar één droom: het winnen van het staatskampioenschap. Daarnaast worstelen de spelers niet alleen met uitdagingen op het sportieve vlak, maar ook met hun culturele identiteit en de verwachtingen die aan hen worden gesteld.

Cast


Dit is meer dan alleen een spel, want het team staat ook een reis te wachten op het vlak van veerkracht en eenheid. Lukt het hen om van hun droom waarheid te maken, en als underdogs de winst te pakken?



In Rez Ball zien we Kauchani Bratt als Jimmy Holiday, Jessica Matten (Frontiers, Tribal) als Heather Hobbs, Devin Sampson-Craig (Guardian Ancestor) als Bryson Badonie, Amber Midthunder (Pray, Avatar: The Last Airbender) als Dezbah Weaver en Julia Jones (Wind River, The Twilight Saga) als Gloria Holiday.

Netflix


De opnames van de film vonden vanaf april 2023 plaats in New Mexico, op het reservaat van de Navajo Nation. Rez Ball ging op 8 september in première op het Toronto International Film Festival.

En binnenkort bekijk je de film gewoon thuis. Vanaf vrijdag 27 september stream je Rez Ball namelijk op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen