search
Deze heerlijke actieserie met 'Homelander' uit 'The Boys' moet je direct gaan kijken
Series / Specials

Deze heerlijke actieserie met 'Homelander' uit 'The Boys' moet je direct gaan kijken

Voordat hij wereldwijd doorbrak als Homelander, speelde Antony Starr de hoofdrol in 'Banshee'.

Antony Starr is een van de sterren van The Boys als Homelander. Het is alsof deze rol op zijn lijf is geschreven. Het betekende ook zijn wereldwijde doorbraak, maar voordat hij Homelander speelde, was de acteur al te zien in een andere geweldige serie die je misschien niet kent.

Die serie is Banshee, een actieserie gemaakt door Jonathan Tropper en David Schickler. Het liep vier seizoenen van 2013 tot 2016, met in totaal 38 afleveringen. Starr speelt de hoofdrol in de serie naast onder andere Ben Cross, Ivana Miličević, Hoon Lee, Frankie Faison, Matt Servitto en Ulrich Thomsen.

Verhaal


Banshee speelt zich af in het kleine fictieve stadje Banshee, gelegen in de Amish-regio van Pennsylvania. Het hoofdpersonage is een mysterieuze ex-gevangene (Starr) die de identiteit aanneemt van Lucas Hood, de vermoorde sheriff van het stadje, om zich te verbergen voor de machtige misdaadbaas Rabbit (Cross).

Terwijl hij zijn eigen vorm van gerechtigheid toepast, probeert Hood te verzoenen met zijn voormalige geliefde, Rabbit's dochter Anastasia (Miličević), die zelf een nieuwe identiteit heeft aangenomen, getrouwd is en een gezin heeft gesticht tijdens Hood's gevangenschap. Hood worstelt om zijn nieuwe identiteit te behouden, terwijl hij tegelijkertijd misdaden pleegt samen met zijn partners Job (Lee) en Sugar (Faison) en in conflict komt met de lokale crimineel Kai Proctor (Thomsen).

Gewond


Starr had veel over voor zijn rol in Banshee, want hij raakte zelfs gewond tijdens het draaien. Zo raakte hij op de eerste draaidag van de serie gewond aan zijn gezicht toen de stuntgevechtschoreografie misging, waardoor zijn lip opengespleet.



Hij ging nog zes uur door met filmen om de scène af te maken, voordat hij naar het ziekenhuis ging om zes hechtingen te laten zetten. De verwonding moest digitaal worden verwijderd voor alle scènes die vóór het gevecht plaatsvonden maar na de stunt waren opgenomen, wat leidde tot een langdurig post-productieproces voor de eerste aflevering.

Groot succes


Het was het wel allemaal waard, want Banshee was een groot succes. De critici waren minder enthousiast over het eerste seizoen, dat een score heeft van 67% op Rotten Tomatoes, maar over de andere drie seizoenen waren ze wel heel positief.



Zo hebben seizoen 3 en 4 zelfs een perfecte score van 100%. Hierdoor heeft Banshee in totaal een score van 90% op Rotten Tomatoes. Armen V. Kevorkian, die voor de special effects zorgde, won zelfs de prijs voor Beste Special Visual Effects tijdens de Primetime Creative Arts Emmy Awards in 2013.

Kijken?


Wil je Starr in Banshee zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen