search
Remake van jaren 70-serie flopte en kreeg slechts 14% op Rotten Tomatoes: "Zo alledaags en eentonig"
Series / Specials

Remake van jaren 70-serie flopte en kreeg slechts 14% op Rotten Tomatoes: "Zo alledaags en eentonig"

De remake van 'Ironside' uit 2013 kunnen we maar beter zo snel mogelijk vergeten...

Remakes slaan de plank vaak compleet mis. Zo ook in 2013, toen er een nieuwe versie van de serie Ironside uit de jaren 70 werd gemaakt. De remake flopte compleet en kreeg een score van slechts 14% op Rotten Tomatoes…

De originele versie van Ironside liep van 1967 tot 1975 op NBC. Raymond Burr was te zien als Robert T. Ironside: een consultant voor de politie in San Francisco, die vanaf zijn middel verlamd is en dus in een rolstoel zit.

Remake


In 2013 werd er een remake gemaakt van de serie. Dit keer werd de hoofdrol van Robert Ironside gespeeld door Blair Underwood (Krush Groove, L.A. Law). Robert is het enige personage uit de oorspronkelijk serie die ook in de remake voorkomt.

De remake was gewelddadiger en ruwer dan de oorspronkelijke versie. Ook werd de setting van San Francisco verplaatst naar New York City. Er werden in totaal 9 afleveringen gemaakt van de remake.

Slechte score


Nadat er slechts 4 afleveringen waren uitgezonden, cancelde NBC de serie echter al. Ironside ontving namelijk slechte recensies en de kijkcijfers waren teleurstellend. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een magere score van 14%.



De critics consensus luidt als volgt: "Ironside is een onnodige, flauwe remake die een fatsoenlijke politieserie had kunnen zijn als hij niet zo alledaags en eentonig was".

Kritiek


Er kwam ook veel kritiek op het feit dat er een acteur zonder beperking was gecast in de rol van Robert Ironside. Uitvoerend producent Tori Weinberg sprak deze kritiek tegen met het argument dat er flashbacks in de serie zaten, waarvoor de acteur moest kunnen lopen.

De overgebleven afleveringen van de Ironside zijn nooit uitgezonden. Ook is de serie nergens te streamen.

Lees ook
Bizar gerucht over een remake van dit Netflix-kijkcijferkanon: "de oorspronkelijke serie loopt nog"
David Fincher zou al twee jaar werken aan de remake.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij deze Ironside-remake gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen