search
Met een 9 op de IMDb is dit een van de meest iconische Britse series ooit gemaakt
Series / Specials

Met een 9 op de IMDb is dit een van de meest iconische Britse series ooit gemaakt

Deze Britse sitcom krijgt een geweldige score op de IMDb.

De Britse sitcom Only Fools and Horses… was vanaf 1981 tien jaar lang te zien op de BBC. Inmiddels is de serie uitgegroeid tot één van de meest iconische series uit de Britse geschiedenis. Op de IMDb krijgt hij bovendien een uitzonderlijk hoog cijfer.

Only Fools and Horses… verscheen in 1981 op de BBC en kreeg zeven seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 1991. Ook verschenen er tot 2003 sporadisch kerstafleveringen. De serie werd gecreëerd door John Sullivan (Citizen Smith, Just Good Friends).

Excentrieke familie


De sitcom speelt zich af in het hart van Londen, waar de ambitieuze Derek "Del Boy" Trotter samen met zijn jongere broer Rodney allerlei avonturen beleeft. Del Boy is een eeuwige optimist die altijd wel een "deal" in gedachten heeft, maar zijn plannen om snel rijk te worden lopen vaak op komische wijze mis.

Rodney, de meer sceptische en terughoudende van de twee, wordt vaak meegesleept in Dels wilde plannen. Samen runnen ze een tweedehands bedrijfje vanuit hun flat, waarmee ze hopen ooit miljonair te worden. Hun bijzondere vrienden en familie zorgen voor veel hilarische situaties.

Spin-offs


Als Del Boy zien we David Jason, ook bekend door zijn rol als Inspecteur Jack Frost in A Touch of Frost. De rol van Rodney wordt gespeeld door Nicholas Lyndhurst (The Two of Us, Frasier).



Er verschenen later nog twee spin-offs: Green Green Grass in 2005 en Rock & Chips in 2010. De eerstgenoemde kreeg maar liefst vier seizoenen. Ook werd er in 1995 een Nederlandse versie gemaakt, genaamd Wat schuift 't?.

IMDb


Op de IMDb krijgt Only Fools and Horses… een uitzonderlijk hoog cijfer. Gebaseerd op 58.000 recensies krijgt de sitcom maar liefst een 9/10.

Only Fools and Horses… is momenteel nergens te streamen. Wel kun je de serie op dvd bestellen.

Lees ook
Hoe ziet die wilde Yvette, de maitresse van René, uit 'Allo 'Allo! er tegenwoordig uit?
Actrice Vicki Michelle speelde in 'Allo 'Allo! de brunette Yvette Carte-Blanche waar René Artois geen genoeg van kan krijgen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Only Fools and Horses… Krijgt deze een plekje op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen