search
'Envidiosa': zal Vicky haar leven ooit op orde krijgen?
Recensie

'Envidiosa': zal Vicky haar leven ooit op orde krijgen?

Weinig vernieuwend romantisch drama dat niets van de kijker verwacht.

Regie: Carolina Aguirre | Cast: Griselda Siciliani (Vicky), Pilar Gamboa (Carolina), Benjamín Vicuña (Nicolás), Esteban Lamothe (Matías), Bárbara Lombardo (Melina), Martín Garabal (Daniel), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 25-40 minuten | Jaar: 2024

Om de een of andere reden zwijmelen vrouwen graag weg bij een romantisch verhaal vol clichés. Daarnaast lijkt de mens te genieten van de problemen van een ander. Het Argentijnse Envidiosa voorziet volledig in beide behoeften. Dit romantische drama is daarmee allesbehalve vernieuwend en origineel, maar de cast maakt gelukkig een hoop goed.

De jonge Vicky heeft haar leven op alle vlakken nét niet op orde. Op haar werk zien ze haar niet staan en haar liefdesleven is een puinhoop. Ze heeft echter niet in de gaten dat dit vooral aan haarzelf ligt. Op de bank bij haar therapeute beschuldigt ze iedereen in haar leven van wat haar allemaal wel niet wordt aangedaan, terwijl ze eigenlijk haar problemen en onzekerheden zelf eens het hoofd zou moeten bieden.

Zoals kan worden verwacht van een romantisch drama loopt het liefdesleven van Vicky als een rode draad door het verhaal. Zo krijgt ze te maken met een relatiebreuk, een stille liefde en vooral veel hartenpijn. Deze basiselementen worden vermengd met nog meer standaardingrediënten, zoals een stukje zelfreflectie en het verlies van een dierbare. Vicky lijkt behoorlijk wat drama nodig te hebben voor het besef indaalt dat ze het heft in eigen hand moet nemen.

Het is echter de vraag of ze dat uiteindelijk ook doet. Kiest ze voor de makkelijke weg of beseft ze eindelijk dat haar grote liefde al die tijd al voor haar neus stond en gooit ze alles overboord om zich in een échte romance te storten? Het seizoen heeft een open einde, dus we zullen er voorlopig niet achter komen.

Envidiosa voldoet aan de standaard binnen het genre. Niets meer en niets minder. Maar het ontbreekt aan spanning, vernieuwing en een onderliggende boodschap. Ook is het verhaal zo voorspelbaar dat je ook zonder verder te kijken weet hoe het afloopt, op het slot na dan. Pas na twaalf afleveringen voorzien de makers in enige mate van spanning.

Gelukkig maakt de cast een hoop goed. Griselda Siciliani vertolkt de rol van Vicky perfect. Ze is knap, maar niet té knap en ietwat sullig. Ze is het typische voorbeeld van een jonge vrouw die eigenlijk alles in zich heeft, maar waarbij het allemaal net niet lekker uit de verf komt. Ook Esteban Lamothe is uitstekend als haar beste vriend Matías. Hij is aanwezig, maar toch ook op de achtergrond. Want ook Matías is een beetje sullig en stiekem al jaren verliefd op Vicky.

Envidiosa is voorspelbaar en daardoor wat saai, maar het tempo is goed en de afleveringen hebben een prima lengte. Er gebeurt genoeg om de aandacht vast te houden, maar ook weer niet zo veel dat je het overzicht verliest. Met een verhaal dat chronologisch en zonder vraagtekens wordt verteld, is duidelijk dat van de kijker niets wordt verwacht. Die mag zich gewoon lekker vermaken met het zielige verhaal van Vicky.



Envidiosa is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen