search
Deze Britse horrorkomedie kijk je in een weekend uit: Gruwelijke baby valt letterlijk uit de lucht
Series / Specials

Deze Britse horrorkomedie kijk je in een weekend uit: Gruwelijke baby valt letterlijk uit de lucht

Horror en humor worden gecombineerd in deze miniserie over onverwacht en ongevraagd moederschap.

Horrorklassiekers zoals Rosemary's Baby en The Omen zijn wereldberoemde films over duivelse baby's. Good Omens gaf een komische draai aan dit thema. The Baby telt acht afleveringen van ongeveer een half uur en zit hier tussenin.

De serie is ontwikkeld door Lucy Gaymer en Siân Robins-Grace in opdracht van HBO. De hoofdrollen worden gespeeld door Michelle de Swarte, Amber Grappy en Amira Ghazalla. De tweeling Albie en Arthur Hills speelt de rol van de Baby, het demonische gespuis dat de wereld van de hoofdpersoon op zijn kop zet.

Komische draai


De Swarte en Grappy spelen de twee zussen Natasha en Bobbi, maar beide actrices zijn interessant genoeg niet erg ervaren. De Swarte begon als model en werd vervolgens stand up-komiek. Grappy was een pas afgestudeerde actrice en had nog geen grotere rollen gespeeld. De makers wilden op een komische manier een draai geven aan het thema moederschap.

Het combineren van horror en humor is wat dat betreft een ambitieuze zet, aangezien het de nodige moeite kost om de juiste toon te vinden. Volgens de critici is dit redelijk goed gelukt. Op Rotten Tomatoes valt te lezen: "'The Baby' slaagt er in om beide genres in zich te verenigen, wat tevens wordt ondersteund door de soundtrack," aldus The Times.

Geheugenverlies


De zussen Natasha en Bobbi zijn opgevoed door hun vader, waarbij Natasha de zorgtaken op zich nam. Als volwassenen is ze dus vastbesloten dat ze nooit en te nimmer kinderen wil. Haar vriendinnen, die wel allemaal moeder zijn, vinden haar nogal egoïstisch en na een verkeerd gevallen grap gaat Natasha een paar dagen weg. Plotseling valt er bij het spookachtige huisje, aan de rand van een klif, een vrouw dood neer, gevolgd door een baby die letterlijk in haar armen valt.



Gek genoeg lijkt iedereen vergeten dat Natasha nooit een kind heeft gehad en dit is niet het enige. Het ogenschijnlijk schattige kindje blijkt een moorddadig mormel zijn en Natasha moet een manier zien te vinden om van deze duivelse baby af te komen.

Waar te zien?


Je kunt The Baby streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen