search
Met 86% op de Tomatometer is deze misdaadserie op Netflix een dikke aanrader: "Niet helemaal geloofwaardig, maar sterke prestaties"
Series / Specials

Met 86% op de Tomatometer is deze misdaadserie op Netflix een dikke aanrader: "Niet helemaal geloofwaardig, maar sterke prestaties"

Niet geloofwaardig, maar sterke hoofdrolspelers: 'Good Girls' op Netflix moet je gezien hebben.

Nog op zoek naar de perfecte serie om dit weekend te kijken? Dan hebben wij een aanrader voor je. De misdaad-komedieserie Good Girls bekijk je gewoon op Netflix. Bovendien krijgt de serie een topscore op Rotten Tomatoes.

Het eerste seizoen van Good Girls kwam uit in 2018. Daarna volgden er nog drie seizoenen, tot het laatste verscheen in 2021. De serie werd gemaakt door Jenna Bans, die ook schrijver was voor Grey's Anatomy en Scandal.

Overval


De serie volgt drie moeders die worstelen met financiële problemen en persoonlijke uitdagingen. Beth (Christina Hendricks) ontdekt dat haar man vreemdgaat en al hun geld heeft uitgegeven. Haar zus Annie (Mae Whitman) vecht voor de voogdij over haar dochter.

Hun vriendin Ruby (Retta) kampt met hoge medische rekeningen voor haar zieke dochter. Uit pure wanhoop besluiten de drie een supermarkt te overvallen, zodat ze hun financiële problemen kunnen oplossen. In eerste instantie komen ze weg met deze misdaad, maar al snel raken ze betrokken bij de criminele wereld.

Rotten Tomatoes


Ze krijgen te maken met FBI-onderzoeken en gevaarlijke criminelen. Hoewel de overval begon als een eenmalige noodoplossing, worden ze steeds dieper in de illegale activiteiten getrokken. Lukt het hen om zonder kleerscheuren uit dit wereldje te komen?



Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 86% van de critics. De consensus luidt als volgt: "Het plot van Good Girls is misschien niet helemaal geloofwaardig, maar de sterke prestaties van de hoofdrolspeelsters zijn dat wel".

Gecanceld


Na het vierde seizoen overwoog zender NBC om een verkort vijfde seizoen te bestellen, wat ook meteen het laatste zou zijn. De acteurs zouden dan wel minder betaald krijgen. Daar ging niet iedereen mee akkoord, dus werd de serie gecanceld.

Bekijk Good Girls op Netflix.

Lees ook
Met 95% op de Tomatometer is deze thrillerserie een van de beste op HBO Max van dit moment
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Good Girls: top of flop voor jou?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen