search
Deze sterke en iconische scifi-serie mag de liefhebbers niet ontgaan
Series / Specials

Deze sterke en iconische scifi-serie mag de liefhebbers niet ontgaan

'Out of this World' is de perfecte mix tussen sitcom en scifi.

Op zoek naar een scifi-serie waar je ook om kunt lachen? Dan is de klassieker Out of This World absoluut een aanrader voor jou.

Het eerste seizoen van Out of This World werd uitgezonden in 1987. Er kwamen uiteindelijk 4 seizoenen, waarvan het laatste verscheen in 1991. De serie is een combinatie van scifi, fantasy en sitcom. In totaal verschenen er 96 afleveringen, die rond de 20 minuten duren.

Half-buitenaards


De serie gaat over Evie Garland, een tienermeisje dat ontdekt dat ze half-buitenaards is. Haar vader Troy is een buitenaardse prins van de planeet Antareus. Haar moeder Donna is daarentegen een normale menselijke vrouw. Evies vader kon niet op aarde blijven, maar hij communiceert met haar via een speciale kristalachtige kubus.

Op haar 13e verjaardag ontdekt Evie dat ze speciale krachten heeft, zoals het vermogen om de tijd te stoppen door in haar vingers te knippen. Ze leert omgaan met haar bovennatuurlijke vaardigheden, terwijl ze probeert een normaal tienerleven te leiden.

Komische misverstanden


We zien haar dagelijkse avonturen, de komische misverstanden die haar krachten veroorzaken en haar pogingen om haar ware identiteit verborgen te houden voor haar vrienden en de rest van de wereld.



Out of This World was geen succes bij de critics, maar wist genoeg kijkers te trekken om door de NBC drie keer hernieuwd te worden voor een nieuw seizoen. Hier in Nederland werd de serie uitgezonden op RTL-Véronique

Nostalgisch


Inmiddels heeft de serie een iconische status bereikt, waarschijnlijk ook door de nostalgische jaren 80 sfeer van de sitcom. Op de IMDb scoort de serie dan ook een prima score van een 7,6/10.

Helaas is Out of This World momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd online bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen