search
Deze kijkcijferkanonnen uit de jaren 80 hebben een opmerkelijke connectie
Series / Specials

Deze kijkcijferkanonnen uit de jaren 80 hebben een opmerkelijke connectie

'Fantasy Island' en 'The Love Boat' spelen zich in hetzelfde universum af.

Als je eind jaren '70 tot begin jaren '80 op zoek was naar feel-goodverhalen in een vakantiesetting, hadden Fantasy Island en The Love Boat precies wat je nodig had. Beide series waren destijds een groot succes. Ze hebben ook een opmerkelijke connectie.

The Love Boat begon in 1976 met drie televisiefilms en liep dan negen seizoenen tot 1986. Daarna kwamen nog vier specials en een televisiefilm uit tot 1990. Fantasy Island begon met twee televisiefilms en liep daarna zeven seizoenen van 1977 tot 1984.

The Love Boat en Fantasy Island


The Love Boat, dat zich afspeelde op het dromerige cruiseschip MS Pacific Princess, volgde gasten terwijl ze de zeeën bevoeren, op zoek naar avontuur en een nieuwe romance, geholpen door de vriendelijke bemanning van kapitein Stubing (Gavin MacLeod). Gedurende een groot deel van zijn looptijd werd de serie direct na Fantasy Island uitgezonden.

In Fantasy Island speelde Ricardo Montalbán de mysterieuze Mr. Roarke. Samen met zijn assistent, Tattoo (Hervé Villechaize), en schijnbaar bovennatuurlijke krachten, bracht hij de fantasieën van de gasten tot leven, meestal met een waardevolle levensles als resultaat.

Connectie


Met zulke vergelijkbare settings en thema's was het slechts een kwestie van tijd voordat kijkers bevestiging kregen dat de twee series zich in hetzelfde universum afspelen. Dit gebeurde in een aflevering van Fantasy Island uit 1980. Nadat hij een paar gasten heeft uitgezwaaid, haalt Tattoo een foto tevoorschijn van de Pacific Princess en vertelt hij Mr. Roarke dat het zijn fantasie is om The Love Boat te bezoeken.



Hoewel Mr. Roarke zegt dat hij niet zeker weet of hij Tattoo aan boord kan krijgen, belooft hij dat hij het schip ooit naar Tattoo zal brengen. Aangezien Vicki (Jill Whelan) uit The Love Boat later ook een foto van Fantasy Island tevoorschijn haalt, kunnen we veilig stellen dat beide vakantiebestemmingen zich in hetzelfde fictieve universum bevinden, zelfs al hebben we Tattoo nooit die pleziercruise zien maken.

Kijkcijferkanonnen


Deze connectie tussen de twee succesvolle series maakt het nog leuker om ze beiden te kijken. Zowel The Love Boat als Fantasy Island waren dan ook kijkcijferkanonnen wanneer ze uitgezonden werden op televisie. The Love Boat werd toen genomineerd voor verschillende Emmy Awards en Golden Globes, hoewel het geen enkele wist te bemachtigen.



Fantasy Island werd ook genomineerd voor zeven Emmy Awards en kreeg 14 jaar later, in 1998 een revival, die één seizoen duurde. In 2020 kwam een horror-getinte prequel-film uit, getiteld Fantasy Island, en in datzelfde jaar werd aangekondigd dat er een vervolg op de serie in productie was bij Fox. Die serie ging in première in 2021 en liep twee seizoenen tot 2023.

Kijken?


Wil je deze twee series zien? Je kan ze jammer genoeg niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan beide series wel kopen op dvd.

Lees ook
De beste en behoorlijk vreemde anthologieserie met een 8,7 op de IMDb kijk je nog altijd op Netflix
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen