search
Er bestaat nog een 'Dexter'-prequelserie die totaal vergeten is
Series / Specials

Er bestaat nog een 'Dexter'-prequelserie die totaal vergeten is

De serie over de jonge jaren van Dexter is niet de eerste prequel.

De 'Dexter'-franchise is nieuw leven ingeblazen en er komen maar liefst twee nieuwe series aan. Dexter: Original Sin vertelt over Dexters (Patrick Gibson) jonge jaren en hoe hij de eerste stappen op zijn pad zette. Tevens komt er een vervolg op de oorspronkelijke serie, getiteld Dexter: Resurrection. Hiernaast bestaat er echter nog een serie, die destijds in de vergetelheid is geraakt.

Het gaat hier over de webserie Dexter: Early Cuts, die door Showtime tussen 2009 en 2012 gemaakt werd. Deze animatieserie besloeg drie seizoenen en per seizoen waren er vier tot zes mini-afleveringen. Hierin wordt meer context geboden aan Dexters persoonlijke verhaal en worden dingen wat nader uitgewerkt, waar in de oorspronkelijke serie geen ruimte voor was.

Promotie


De webserie werd tegelijkertijd met de eerste drie seizoenen uitgezonden en ook hier was Michael C. Hall de verteller van het verhaal. Je kunt de afleveringen hier bekijken. Dexter vertelt over een aantal memorabele moorden die hij pleegde in zijn jongere jaren.

Dexter: Early Cuts was bedoeld als promotie voor de eerste drie seizoenen van de serie. Zo wordt er in de webisodes gerefereerd aan bepaalde personages in de serie, die wat nader worden uitgediept. Ook komt Dexters tijd op de universiteit meer aan bod, terwijl daar in de oorspronkelijke serie weinig over gezegd werd. Ten slotte valt in Dexter: Early Cuts te zien hoe en waarom Dexter bloedspatten van zijn slachtoffers als trofee besloot te gebruiken.

Nieuwe versie


Het is duidelijk dat Dexter: Original Sin een andere verhaallijn aanhoudt dan de webserie. De laatstgenoemde heeft per slot van rekening nooit grote bekendheid verworven. Het risico van ophef bij de fans is erg klein. In Dexter: Early Cuts is Harry Morgan (Christian Slater) al overleden wanneer Dexter naar de universiteit gaat, terwijl in Dexter: Original Sin het verhaal van start gaat wanneer hij net afgestudeerd is. Harry is springlevend wanneer zijn geadopteerde zoon bij de politie van Miami komt werken. We kunnen er dus van uitgaan dat de makers een nieuwe versie hebben van Dexters jongere jaren, waarbij bepaalde details uit de webserie wellicht goed van pas komen.



Dexter: Original Sin gaat op 13 december van start op de Amerikaanse streamer Paramount+. In Nederland zal de serie op SkyShowtime te zien zijn, maar de precieze datum is nog niet bekend. Dexter kun je bekijken op Netflix.

Lees ook
Ontdek de nieuwste Prime Video-series deze oktober: Mis deze spannende releases niet
Het wordt een maand waarin je aan spanning en avontuur op Prime niets tekort komt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Dexter: Resurrection gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen