search
Satanische spanning op Skyshowtime: Nieuwe trailer onthult ijzingwekkende horrorserie
Series / Nieuws

Satanische spanning op Skyshowtime: Nieuwe trailer onthult ijzingwekkende horrorserie

Wat bedoeld was als onschuldige grap, wordt een wrede en huiveringwekkende realiteit.

Het is bijna oktober, en dat betekent aftellen naar Halloween. Volgende maand verschijnt dan ook de angstaanjagende nieuwe serie Hysteria!. In aanloop naar de première komt Peacock met een gloednieuwe trailer.

In de nieuwe serie, met Modern Family-ster Julie Bowen en Evil Dead-veteraan Bruce Campbell, wordt het verhaal verteld van een groep buitenbeentjes die een heavy metalband vormt op de middelbare school in de jaren 80, tijdens de hoogtijdagen van de 'Satanic Panic'.

Een onschuldige grap wordt keiharde realiteit


De band besluit slim in te spelen op de groeiende interesse in occultisme door zichzelf te profileren als een satanische metalband. Dit loopt echter uit de hand wanneer een reeks moorden, ontvoeringen en vreemde bovennatuurlijke gebeurtenissen de gemeenschap in een heksenjacht stort, waarbij de bandleden als hoofdverdachten worden gezien.

Volgens de makers, Matthew Scott Kane en David A. Goodman, is Hysteria! niet alleen gemaakt voor vermaak. De serie draait volgens hen om de jeugd en de angsten en confrontaties die gepaard gaan met ouder worden.

Horror met meerdere lagen


De trailer toont een mix van typische tienerproblemen, satanische symboliek en een spannende moordmysterie, allemaal omlijst door een stevige dosis heavy metal. Zoals je kunt verwachten van een project waar Campbell aan meewerkt, is er naast horror ook ruimte voor humor.



Op maandag 28 oktober gaat het nieuwe Hysteria! in première op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen