search
Netflix maakt schandaalserie over Sean 'Diddy' Combs
Series / Nieuws

Netflix maakt schandaalserie over Sean 'Diddy' Combs

Na jarenlange geruchten is de rapper en ondernemer officieel aangeklaagd.

CNN bericht dat op 17 september de aanklachten tegen Sean 'Diddy' Combs openbaar zijn gemaakt. Deze officiële beschuldigingen liegen er niet om: Combs wordt beschuldigd van onder andere mensenhandel, afpersingspraktijken, ontvoering en fysieke mishandeling.

Het betreft een onderzoek op federaal niveau: Combs zit vast in afwachting van zijn proces, dat op 9 oktober begint. Variety bericht dat niemand minder dan Curtis "50 Cent" Jackson momenteel bezig is met een documentaire over de zaak.

Beschuldigingen


Jackson is uitvoerend producent van de documentaire. Dit doet hij samen met Alexandria Stapleton, die de documentaire ook regisseert. De productie is in december gestart, nadat Combs door vier verschillende vrouwen van misbruik werd bechuldigd.

Kort daarna deelde Jackson een clip op X. Hierin werd besproken dat Combs verdovende middelen in de champagne deed, voordat hij vrouwen hier van liet drinken.

Hip hop


Jackson heeft laten weten dat de opbrengsten van de documentaire worden gebruikt voor het bieden van steun aan slachtoffers van seksueel geweld. In een gezamenlijke verklaring lieten Jackson en Stapleton het volgende weten: "We willen een authentiek en genuanceerd perspectief bieden. Hoewel het hier om schokkende beschuldigingen gaat, willen we duidelijk maken dat Sean Combs' verhaal niet representatief is voor hip hop-cultuur".


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen