search
Ben je klaar met 'Prison Break'? Vergeet deze ijzersterke gevangenisserie dan niet
Series / Featured

Ben je klaar met 'Prison Break'? Vergeet deze ijzersterke gevangenisserie dan niet

Ben je fan van Prison Break? Kijk dan ook deze gelijksoortige gevangenisdrama.

Het is vaak heel lastig om een nieuwe serie uit te zoeken. Het verhaal van de ene serie spreekt je misschien aan, maar de actiescènes in de andere zijn veel leuker. In dit artikel lees je de perfecte kijktip voor als je genoten hebt van Prison Break.

Prison Break, gemaakt door Paul Scheuring, is al vanaf 2005 een zeer populaire serie. Het is dan ook geen verrassing dat de franchise van Prison Break uitgebreid is met een video game, spin-offs en een boek.

De perfecte kijktip


Heb je alle seizoenen van Prison Break en de spin-off Prison Break: Proof of Innocence gezien en ben je op zoek naar een soortgelijke serie? Dan is het gevangenisdrama Oz de perfecte aanrader voor jou!

Oz is een psychologische thriller, gemaakt en geschreven door Tom Fontana. De serie ging voor het eerst in première op HBO in 1997 en liep tot 2003. In deze zes jaar zijn er dan ook zes seizoenen gemaakt met een totaal van maar liefst 56 afleveringen.

Het plot


In Oz staat de gevangenis Emerald City centraal. De unitmanager Tim McManus vindt orde en regels erg belangrijk, maar alle verschillende groepen gevangenen zijn constant met elkaar in gevecht. n de gevangenis vinden dan ook vaak verkrachtingen of zelfs moorden plaats.



Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Na het zien van de Rotten Tomatoes score zal je de serie meteen willen gaan kijken. De gemiddelde score van alle seizoenen is namelijk een fantastische 93%.

Lees ook
Deze Spaanse Netflix-serie met 4 seizoenen is een ware mustsee: 'Locked Up'
Emotionele shock voor naïeve vrouw die belastingfraude pleegt en in gevangenis belandt in Spaanse serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen