search
'The Last of Us' ondergaat een drastische verandering in het tweede seizoen
Series / Specials

'The Last of Us' ondergaat een drastische verandering in het tweede seizoen

Maker Neil Druckmann heeft een totaal ander idee voor het vervolg van de HBO-hit.

Neil Druckmann en Craig Mazin zijn twee tv-makers die in een unieke positie verkeren. Naast het maken van het alom bejubelde The Last of Us zijn beiden tevens ontwerpers van de game. Hierdoor zijn ze niet alleen tot in detail bekend met het bronmateriaal, het medium televisie stelt hen in staat om meer te doen met het verhaal.

In een interview met Variety gaf Druckmann onlangs aan dat hij de serie en de game ziet als twee kanten van dezelfde medaille. Er is dus geen sprake van een vertaling naar het scherm. Beide media bieden de mogelijkheid om verschillende componenten van het verhaal te vertellen. In het tweede seizoen kunnen de kijkers een belangrijke verandering tegemoetzien, die consequenties heeft voor de rol die een bepaald personage in het verhaal heeft.

Verschillende media


Fans zijn over het algemeen hartstochtelijk wat verfilmingen betreft en al te grote veranderingen worden in het algemeen niet gewaardeerd. The Last of Us kent een debuutseizoen dat trouw is aan het bronmateriaal. Zo zijn bepaalde landschappen uit de game zeer nauwkeurig gereconstrueerd op de set. Druckmann heeft echter helder voor ogen dat het nauwkeurig 'vertalen' niet goed werkt.

Druckmann zei hierover het volgende: "Het gaat hier om verschillende media. Wanneer je je te sterk vastklampt aan een medium, dan zie je over het hoofd dat het verhaal binnen dat andere medium met andere uitdagingen te maken krijgt. De twee media hebben elk hun eigen sterke en zwakke kanten". Om deze reden komt het team dat de game heeft ontworpen bijeen en ontleedt de game in verschillende onderdelen. "Vervolgens kijken we naar de elementen die we absoluut geweldig vinden en die we koste wat kost in het verhaal willen houden. Dit brengen we dan over op een manier die bij televisie past," aldus Druckmann.

Niet mogelijk in de game


Het is dus duidelijk dat de makers de nadruk leggen op de diepere lagen van het verhaal en bereid zijn grotere aanpassingen te doen wanneer dit het beste werkt. Hierbij laat Druckmann zich inspireren door reacties van de kijkers. "Ik vind het geweldig wanneer kijkers de game gaan spelen nadat ze de serie hebben gezien. Het is geweldig om te horen 'ik zie dit personage nu totaal anders'. We hebben dingen gedaan in het nieuwe seizoen die de fans geweldig zullen vinden. Het gaat over de achtergrond van een belangrijk personage. We hebben meer kunnen vertellen over dit personage op een manier die zelfs in de game niet mogelijk was," aldus de regisseur. Druckmann onthulde niet om welk personage het gaat, dus we zullen nog even geduld moeten hebben.



Degenen die de game al gespeeld hebben kunnen zich dus voorbereiden op een totaal nieuwe invalshoek wat een van de hoofdpersonen betreft. Fans van de serie zullen wellicht de game willen spelen, wat in lijn ligt met hetgeen de makers in gedachten hadden.

Waar te zien?


The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen