search
De nieuwste Marvel-serie zou spotgoedkoop zijn
Series / Nieuws

De nieuwste Marvel-serie zou spotgoedkoop zijn

Deze productie over een relatief onbekend Marvel-karakter kan in meerdere opzichten als succesvol gezien worden.

Onlangs ging een nieuwe Marvel-serie van start. Agatha All Along telt in totaal negen afleveringen en had in de eerste week 9,1 miljoen gestreamde minuten. Dit is minder dan de 11,1 miljoen van het geflopte The Acolyte, maar de productie wordt desondanks als een succes gezien.

Behalve positieve kritieken bericht Fiction Horizon dat de serie in kwestie tot de goedkoopste serie in het MCU gerekend mag worden. Om deze reden kan er sprake zijn van minder gestreamde minuten vergeleken met duurdere series, maar dit is relatief gezien geen probleem.

Aanmerkelijk goedkoper


Tot nu toe was Echo de goedkoopste serie met een budget van $ 40 miljoen. THR bericht dat Agatha All Along aanmerkelijk goedkoper is, maar men noemt geen bedrag.

Wanneer je, bij wijze van voorbeeld, uitgaat van $ 30 miljoen dan is deze recente Marvel-productie met negen afleveringen nog steeds relatief goedkoper dan Echo, een serie die vijf afleveringen telt.

Uitschieter


Gemiddeld kosten Marvel-series tussen de $ 140 en $150 miljoen: Loki, Hawkeye en Ms. Marvel zijn goede voorbeelden, waarbij alle series zes afleveringen telden. De uitschieter in het rijtje is Secret Invasion, dat met $ 212 miljoen voor zes afleveringen een dure mislukking bleek. Zo bezien doet Agatha All Along het prima, met veel magie, veel fysieke locaties en relatief weinig CGI.



Agatha All Along kun je streamen op Disney+.

Lees ook
Het immense budget van 'Masters of the Air' knalt werkelijk door het dak
Apple TV+ besteedde vele miljoenen aan de grote oorlogsserie die begin 2024 verschijnt.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen