search
Moordlustige hitserie is gecanceld na drie seizoenen
Series / Nieuws

Moordlustige hitserie is gecanceld na drie seizoenen

Variety bericht dat aan deze populaire horrorfranchise officieel een einde komt.

De film Child's Play stamt uit 1988 en niemand had kunnen vermoeden dat dit het begin was van een franchise die tientallen jaren zou duren. De geest van de sadistische moordenaar Charles Lee Ray (Brad Dourif) trekt in een roodharige pop, genaamd Chucky.

De 'Chucky'-films evolueerden van het slashergenre naar horrorkomedie, met zeven films, een reboot in 2019 en natuurlijk de serie Chucky. Helaas is nu bekendgemaakt dat de serie na drie seizoenen stopt.

Hartverwarmend


In de serie zagen we vele bekenden terug, zoals Brad Dourif en Jennifer Tilly. De bedenker Don Mancini heeft de zeven oorspronkelijke films en de serie geschreven.

In een verklaring liet Mancini het volgende weten: "Ik ben intriest over het feit dat 'Chucky' niet terugkeert voor een vierde seizoen, maar tegelijkertijd ontzettend dankbaar voor de moorddadig goede jaren die we achter de rug hebben. Alle fans bedankt voor de #savechucky campagne, dit heeft Chucky's koude hart verwarmd".

Overig


Overige rollen in de serie werden gespeeld door Zackary Arthur, Björgvin Arnarson, Alyvia Alyn Lind, Alex Vincent, Christine Elise, Devon Sawa, Lachlan Watson en Fiona Dourif. Hoofdrolspeler Brad Dourif beschouwde zichzelf als gepensioneerde acteur en werkte uitsluitend aan Chucky, dus de verwachting is dat hij nu definitief met pensioen is.



Chucky is in Nederland aangekocht door Netflix: de serie is wel te vinden in de catalogus, maar er staan nog geen afleveringen online. De verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd zal veranderen.

Lees ook
Moordlustige en onheilspellende hitserie staat nu compleet op Netflix en hoog in de top 10
De Netflix Top 10 wordt opgeschrikt door de hitserie Dexter die nu in zijn geheel op de streamingdienst staat.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen