search
Kijktip: Deze dystopische en akelige Netflix Original houdt je waarschijnlijk een nachtje wakker
Films / Specials

Kijktip: Deze dystopische en akelige Netflix Original houdt je waarschijnlijk een nachtje wakker

Het tweede deel van The Platform is nu te zien op Netflix.

Het is inmiddels al een aantal jaren geleden dat The Platform alias El Hoyo op Netflix verscheen, maar sinds vrijdag kun je eindelijk het tweede deel kijken van deze satirische en ook akelige Spaanse sciencefictionfilm.

De regie bleef in handen van Galder Gaztelu-Urrutia, de Spaanse regisseur die met het eerste deel zijn speelfilmdebuut maakte. The Platform 2 is niet zijn enige werk dat uitkomt dit jaar, ook de thriller Rich Flu wordt nog in 2024 verwacht.

El Hoyo


The Platform, El Hoyo in het Spaans, is een van de meest bekeken Spaanse Netflix Originals. In de scifi-film moeten gevangenen zien te overleven in verticale cellen. Hoe hoger de cel zit, hoe beter het eten is dat de gevangene krijgt. Elke verdieping lager moet het doen met steeds minder. Het is een knipoog naar het kapitalisme.

In het tweede deel probeert een mysterieuze leider de gevangenis over te nemen. Ook spannend is de komst van een nieuwe bewoner en zijn strijd tegen deze controversiële voedselmethode.

Cast
In de hoofdrol staat onder andere La chica de nieve-actrice Milena Smit. Ook Hovik Keuchkerian, bekend van de hitserie La casa de Papel, speelt een rol in dit tweede deel. Natalia Tena, bekend van Game of Thrones, en Luis Miguel - La Serie-acteur Óscar Jaenada zijn te zien in de film.



Na het succes van de eerste film werd al snel duidelijk dat er een vervolg zou komen en in mei van 2023 startten de opnames van deze film. Één van de filmlocaties was het Bilbao Exhibition Centre, een opvallend expositiecentrum in Barakaldo. Je ziet het allemaal in The Platform 2, nu te streamen op Netflix.

Lees ook
Raadselachtige mysteryserie op Netflix worden nu ijzersterk bekeken
De docuserie Unsolved Mysteries heeft een vijfde volume en deze wordt goed bekeken.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen