search
Een van de 'Friends'-sterren maakte haar comeback in hitserie met een 8,0 op IMDb
Series / Specials

Een van de 'Friends'-sterren maakte haar comeback in hitserie met een 8,0 op IMDb

'The Comeback' werd gemaakt door Lisa Kudrow, die ook de hoofdrol speelt.

Lisa Kudrow werd internationaal bekend door haar rol als Phoebe Buffay in Friends. Ze speelde deze rol gedurende de tien seizoenen van de serie, die liep van 1994 tot 2004. Een jaar later zou ze al opnieuw te zien zijn in de sitcom The Comeback.

Kudrow speelt de hoofdrol in deze serie en bedacht het ook samen met Michael Patrick King, een voormalig uitvoerend producent van Sex and the City. Kudrow en King dienden ook als scenarioschrijvers en uitvoerend producenten van The Comeback, waarbij King tevens meerdere afleveringen regisseerde.

Verhaal


The Comeback speelt zich af in Los Angeles en volgt sitcomactrice Valerie Cherish (Kudrow), die in de vroege jaren 90 een grote ster was maar nu werkloos is. Ze heeft veel meer moeite om herkend te worden in de Hollywoodscene. Valerie probeert nu een comeback te maken, terwijl een cameraploeg haar worstelingen en successen op deze reis vastlegt.

The Comeback biedt een satirische en komische blik op de entertainmentindustrie van de televisie. De serie wordt gepresenteerd als gevonden beeldmateriaal, gefilmd voor de fictieve realityshow binnen de serie, die ook The Comeback heet.

Nieuw leven ingeblazen


De serie werd oorspronkelijk uitgezonden voor één seizoen van 13 afleveringen in 2005, voordat deze werd geannuleerd. Negen jaar later werd The Comeback nieuw leven ingeblazen voor een tweede seizoen van acht afleveringen, die werden uitgezonden in 2014.



In een interview zei Kudrow dat zij en King hebben gesproken over de mogelijkheid van een derde seizoen van The Comeback, zodra King's werk aan de Sex and the City-reboot And Just Like That is afgerond. Het is afwachten of dat er zal komen.

Geprezen


The Comeback had een bescheiden debuut met lage kijkcijfers. Ook de critici hadden een gemengd gevoel over de serie, maar het werd wel genomineerd voor drie Primetime Emmy Awards, waaronder die voor Beste Actrice in een Komedie voor Kudrow. Ondanks de aanvankelijke gematigde ontvangst en de korte looptijd, wordt The Comeback nu geprezen.



Op IMDb heeft de serie dan ook een score van 8 op 10. Entertainment Weekly noemde in 2009 The Comeback een van de 10 beste series van het decennium en beschreef het als "de meest briljante, brutale satire op reality-tv ooit vastgelegd op het scherm." Entertainment Weekly stemde ook op Valerie Cherish in The Comeback als Kudrow's op een na beste performance.

Kijken?


Wil je Kudrow zien in The Comeback? Je kan de serie bekijken op HBO Max.

Lees ook
Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files' en 'Californication' speelde?
David Duchovny is tegenwoordig niet alleen acteur maar ook actief als zanger.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Lisa Kudrow is en blijft de grappigste Friends-actrice

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen