search
93% op de Tomatometer: Na één seizoen was het direct voorbij voor deze sterk ontvangen serie
Series / Specials

93% op de Tomatometer: Na één seizoen was het direct voorbij voor deze sterk ontvangen serie

Deze sportserie kreeg lovende reacties, maar werd toch na één seizoen gecanceld.

Soms wordt een serie gecanceld terwijl de recensies juist enthousiast zijn. Dat was het geval bij de sportserie Pitch, die positieve reacties kreeg en geweldig scoort op Rotten Tomatoes. Het was helaas niet genoeg.

Pitch is een Amerikaanse sportserie, gecreëerd door Dan Fogelman en Rick Singer. De serie werd van september tot december 2016 uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender Fox.

Eerste vrouw in de MLB


De serie volgt Ginny Baker (Kylie Bunbury), een jonge en getalenteerde pitcher op het baseballveld. Ze schrijft geschiedenis door de eerste vrouw te worden die in de Major League Baseball speelt.

Haar entree in de competitie brengt niet alleen veel druk met zich mee van de media en het publiek, maar ook van haar eigen teamleden. De baseballwereld wordt namelijk gedomineerd door mannen, en haar teamleden vragen zich af of ze haar plek wel eerlijk verdiend heeft.

Rotten Tomatoes


Daarnaast komen daar nog de verwachtingen van haar strenge vader en haar eigen onzekerheden bij kijken. We zien met welke uitdagingen ze wordt geconfronteerd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.



Op Rotten Tomatoes scoort de serie geweldig, met maar liefst 93% op de tomatometer. De critics consensus luidt als volgt: "Een geweldige prestatie van de hoofdrol, een goed opgebouwde opzet en actuele thema's maken van Pitch een homerun".

Niet genoeg kijkers


Helaas waren deze lovende recensies niet genoeg voor Pitch. Tot het grote verdriet van de makers, acteurs en de fans wist de serie niet genoeg kijkers te trekken. Daarom besloot Fox om de serie al na het eerste seizoen te cancellen.

Pitch is in Nederland niet uitgezonden en is jammer genoeg ook nergens te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen