search
Eerste recensies voor 'A Very Royal Scandal': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'A Very Royal Scandal': kijken of skippen?

De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun ongezouten mening gegeven over de gloednieuwe A Very Royal Scandal.

Echte serieliefhebbers worden altijd enorm enthousiast wanneer er een nieuwe serie aangekondigd wordt. Helaas is niet elk verhaal even goed, maar daar kom je vaak te laat achter. Gelukkig hebben de beste critici op Rotten Tomatoes alvast hun mening gegeven over de opkomende A Very Royal Scandal.

A Very Royal Scandal is een Brits historisch drama van Jeremy Brock en Julian Jarrold. Zij hebben het op zich genomen om het boek Airhead: The Imperfect Art of Making News van schrijfster Emily Maitlis uit 2019 te adapteren.

Rotten Tomatoes


Maitlis is een Britse journaliste en heeft jarenlang voor de BBC gewerkt. Haar boek en de serie vertellen dan ook haar professionele en persoonlijke reis die leidde tot het interviewen van Prins Andrew.

Is de gloednieuwe serie de moeite waard? Volgens de beste critici op Rotten Tomatoes wel! Zij geven de serie namelijk een stevige score van 82% (op het moment van schrijven).

Vergelijking met The Crown


De critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over de nieuwe A Very Royal Scandal en vergelijken dit verhaal met andere series. Zo schrijft criticus Barbara Ellen van Observer: "Uiteindelijk doet dit conflict tussen media en royalty's denken aan The Crown op zijn hoogtepunt."



Toch zijn er ook enkele recensies die een ietwat kritische blik hebben op de serie. Zo legt topcriticus Rebecca Nicholson van The Guardian uit dat, hoewel het acteerwerk uitermate goed is, de serie toch "de kracht mist die je zou verwachten."

NPO Start


Ben je nieuwsgierig geworden naar A Very Royal Scandal? Stream de serie dan vanaf 6 december op NPO Start.

Lees ook
Kijken of skippen? Dit zeggen de eerste recensies over 'Tulsa King' seizoen 2
Critici geven hun eerlijke mening over seizoen 2 van Tulsa King.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat A Very Royal Scandal nu op je watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen