search
Hoe gaat het nu met de eenzame Skyler White uit 'Breaking Bad'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de eenzame Skyler White uit 'Breaking Bad'?

Skyler White werd in 'Breaking Bad' gespeeld door Anna Gunn.

Het is intussen al meer dan tien jaar geleden dat de laatste aflevering van Breaking Bad uitkwam. In de serie volgen we Walter White (Bryan Cranston), een scheikundeleraar die een leven van criminaliteit begint. Hij doet het om zijn familie te helpen, waaronder zijn vrouw Skyler White, die gespeeld wordt door Anna Gunn. Hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

De eerste keer dat Gunn op televisie te zien was, was in de aflevering The Play's the Thing van Quantum Leap in 1992. Nadat ze verscheen in series zoals Seinfeld, NYPD Blue en Chicago Hope, kreeg Gunn haar eerste grote rol in de serie The Practice. Ze had toen een terugkerende rol als assistent-officier van justitie Jean Ward in de serie, die liep van 1997 tot 2002.

Deadwood en Breaking Bad


Haar volgende grote rol was als Martha Bullock in Deadwood van 2005 tot 2006. Dit was de eerste keer dat ze een hoofdrol had in een serie. Tussen haar rol in The Practice en Deadwood maakte Gunn vooral gastoptredens in series als ER, Bull, The Guardian en Six Feet Under. Ze hernam haar rol als Martha in de vervolgfilm van Deadwood uit 2019.

Vanaf 2008 speelde Gunn de rol van Skyler White in Breaking Bad en dat in alle vijf seizoenen van de serie tot het einde in 2013. Ze werd voor deze rol genomineerd voor de Primetime Emmy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een Dramaserie in 2012, 2013 en 2014. Ze won de prijs in 2013 en 2014. Dit is en blijft een van haar grootste en bekendste rollen.

Gracepoint


Haar rol als Skylar betekende zoveel voor haar, dat ze in augustus 2013 zelfs een opiniestuk schreef voor The New York Times waarin ze het publieke ongenoegen tegen haar personage onder de loep nam.



In 2014 speelde Gunn de hoofdrol naast David Tennant in de misdaadserie Gracepoint. Deze serie was een remake van de Britse serie Broadchurch waarin Tennant ook speelde. Dat jaar speelde Gunn samen met Billy Magnussen in het toneelstuk Sex with Strangers, geregisseerd door David Schwimmer (Ross uit Friends).

Verdere carrière


In 2015 verscheen Gunn in een aflevering van Criminal Minds en een jaar later speelde ze de rol van Julia Ayres in het tweede seizoen van Shades of Blue. Na een gastoptreden in Prodigal Son in 2021, speelde Gunn de voorbije twee jaar kleine rollen in Physical en Most Dangerous Game en had ze een terugkerende rol als Margit Sorensen in Sugar, die eerder dit jaar uitkwam.



Naast haar televisiewerk, speelde Gunn ook in tal van films. Zo verscheen ze in Enemy of the State (1998), Red State (2011), Sassy Pants (2012), Equity (2016), Sully (2016), Being Frank (2018) en Land of Dreams (2021). Ze verleende ook haar stem aan Ariel in de videospelreeks Legacy of Kain van 1996 tot 2003.

Kijken?


Sugar is voorlopig het laatste project waarin Gunn te zien is en voorlopig staat er geen ander project op haar planning. Je kan haar wel steeds zien als Skyler White in Breaking Bad, die je kan bekijken op Netflix.



Je kan Gunn ook zien in haar andere rollen. Zo is Deadwood te vinden op Canal+ en is de vervolgfilm van de serie Deadwood: the Movie te vinden op HBO Max, en je kan haar voorlopig laatste serie Sugar bekijken op Apple TV+.

Lees ook
Hoe gaat het nu met de opvallende 'Claire Littleton' uit de hitserie 'Lost'?
Het personage Claire Littleton uit 'Lost' werd gespeeld door Emilie de Ravin.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kun jij Breaking Bad zo opnieuw kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen