search
Een van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt staat nu op Netflix
Films / Specials

Een van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt staat nu op Netflix

Heb je 'Saving Private Ryan' nog nooit gezien? Dan heb je nu geen excuus meer.

Saving Private Ryan is één van de hoogst beoordeelde oorlogsfilms ooit gemaakt. En er is goed nieuws, want je kijkt deze film nu gewoon thuis op Netflix.

Saving Private Ryan is een Amerikaanse film uit 1998, geregisseerd door Steven Spielberg. De film wordt niet alleen gezien als een van de beste oorlogsfilms ooit, maar zelfs als een van de beste films ooit gemaakt in het algemeen.

Verhaal


De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, specifiek rond de D-Day invasie in Normandië. Het verhaal volgt kapitein John H. Miller en zijn team van soldaten. Zij krijgen de opdracht om de jonge parachutist James Francis Ryan te vinden en terug naar huis te brengen.

Ryan is de enige overlevende van vier broers die in de oorlog hebben gevochten, en het Amerikaanse leger wil hem naar huis halen om zijn familie verder leed te besparen. Terwijl Miller en zijn mannen door vijandig gebied trekken, worden ze geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog en hun eigen moraal.

Cast


In de rol van Kapitein John Miller zien we Tom Hanks. Hanks maakte later met Spielberg de serie Band of Brothers. De rol van James Francis Ryan wordt gespeeld door Matt Damon.



Daarnaast zien we Edward Burns als Richard Reiben, Tom Sizemore als Mike Horvath, Vin Diesel als Adrian Caparzo, Barry Pepper als Daniel Jackson, Giovanni Ribisi als Irwin Wade en Jeremy Davies als Timothy Upham.

Netflix


De film won in totaal 75 prijzen, waaronder vijf Oscars en twee Golden Globes. Veel soldaten die in de Tweede Wereldoorlog vochten noemden de gevechtsscènes in de film de meest realistische die ooit in een film waren voorgekomen.

Heb je Saving Private Ryan nog nooit gezien, of is het tijd om hem een keer opnieuw te kijken? Dat kan vanaf nu gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen