search
Deze topserie van 'The West Wing'-maker is nog steeds op HBO Max te bekijken
Series / Specials

Deze topserie van 'The West Wing'-maker is nog steeds op HBO Max te bekijken

Net zoals in 'The West Wing' wordt de kijker een blik achter de schermen gegund.

Tv-maker Aaron Sorkin is vooral bekend om de politieke dramaserie The West Wing, die het dagelijkse leven in het Witte Huis laat zien, met alle intriges en vervlochten belangen. Sorkin was al jarenlang bezig met een serie over een nieuwszender, totdat HBO hem in 2012 opdracht gaf om een serie te ontwikkelen. Dit werd The Newsroom.

Ook deze serie bestaat uit een ensemblecast, met in de hoofdrol Jeff Daniels als nieuwslezer Will McAvoy, die het nieuws verzorgt bij een fictieve Amerikaanse kabelzender. Andere hoofdrollen werden gespeeld door Emily Mortimer, Alison Pill, John Gallagher Jr., Thomas Sadoski en Dev Patel. Sorkin was tevens uitvoerend producent voor de serie.

Snelle dialogen


The News Room liep tussen 2012 en 2014 gedurende drie seizoenen, en de serie telt in totaal vijfentwintig afleveringen. Net zoals de megahit The West Wing ligt de nadruk op de gebeurtenissen achter de schermen en de persoonlijke verwikkelingen van de hoofdpersonen. De druk die op de zender wordt uitgeoefend en de wil om aan goede verslaggeving te doen creëert de nodige uitdagingen voor de hoofdpersonen.

Op Rotten Tomatoes geeft de Popcornmeter een ijzersterke 91% aan. Het publiek waardeerde de snelle dialogen en het feit dat de fictieve nieuwsberichten een weerspiegeling vormden van actuele vragen. Daarnaast waren de kijkers echter ook van mening dat The Newsroom op een nauwelijks verhulde manier een sterke eigen mening had, die er in het verhaal behoorlijk dik bovenop lag.

Synopsis


Will (Jeff Daniels) staat bekend als een keurige nieuwslezer, die goed op zijn woorden let en vooral niemand voor de borst wil stuiten. Hij werkt bij de zender Atlantis Cable News (ACN) en tot zijn grote schrik komt hij zijn ex-vriendin MacKenzie "Mac" Morgan McHale (Emily Mortimer) weer tegen. Zij wordt de nieuwe uitvoerend producent van het nieuwsprogramma dat hij sinds jaar en dag presenteert. Het ziet er duidelijk naar uit dat er veranderingen op stapel staan, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.



The Newsroom kun je streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen