search
Het blijft toch enorm balen dat deze serie faliekant faalde: "een horrorserie die wat horror nodig heeft"
Series / Specials

Het blijft toch enorm balen dat deze serie faliekant faalde: "een horrorserie die wat horror nodig heeft"

'Damien' had potentieel om een grote hit te worden, maar helaas flopte de serie volledig...

De horrorserie Damien had de wereld van de bekende film The Omen kunnen versterken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde: de serie werd een grote teleurstelling en eindigde al na één seizoen.

Damien is een horrorserie uit 2016, gecreëerd door Glen Mazzara (The Shield, The Walking Dead). De film is een directe sequel op de film The Omen uit 1976, en negeert in zijn verhaal meerdere sequels die eerder zijn uitgekomen.

De antichrist


De serie gaat over het personage Damien Thorn (Bradley James), bekend uit The Omen. Hij is inmiddels 30 jaar oud en is zich niet bewust van zijn ware identiteit: de Antichrist. Nadat hij donkere en onverklaarbare gebeurtenissen begint mee te maken, wordt hij gedwongen de waarheid over zijn bestaan onder ogen te zien.

Terwijl Damien worstelt met zijn identiteit en existentiële vragen, wordt hij gevolgd door mysterieuze figuren die verschillende intenties hebben. Sommigen willen hem beschermen, terwijl anderen proberen hem te vernietigen of zijn ware kracht te ontketenen.

Rotten Tomatoes


Terwijl Damien probeert de controle over zijn eigen lot te behouden, wordt hij geconfronteerd met angstaanjagende visioenen en bovennatuurlijke invloeden. Lukt het hem, met hulp van zijn beschermer Ann Rutledge (Barbara Hershey), om zijn identiteit te omarmen?



Op Rotten Tomatoes scoort de serie een magere 14%. De critics consensus: "Damien is een horrorserie die wat horror nodig heeft, om nog maar te zwijgen over beter schrijfwerk en interessantere personages".

Gecanceld


Hoewel de publieksscore op Rotten Tomatoes een stuk hoger is, 82% maar liefst, mocht ook dat niet baten. De kijkcijfers waren te laag om de serie door te zetten, dus werd Damien na één seizoen gecanceld.

Damien is momenteel nergens te streamen.

Lees ook
De perfecte horrorserie zie je nu op HBO Max: "Juicy, campy, dramatisch"
Spin-off van iconische serie krijgt positieve reacties van critici: goede verwijzingen naar horrorfilms.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij ook zo dol op de oude Omen-films?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen