search
'Los Reyes de Oriente': het geheim brandt, maar de waarheid doet minder pijn
Recensie

'Los Reyes de Oriente': het geheim brandt, maar de waarheid doet minder pijn

Eenvoudig drama over hoe liefde en familie je op het rechte pad kunnen brengen.

Regie: Pepe Valle, Mauricio Lule | Cast: Joshua Okamoto (Javo), Manuel Villegas (Santos), Ingrid Águila (Malena), María Rojo (Herminia), Gabriela Ruiz (Nora), Evangelina Martinez (Alicia) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 35-41 minuten | Jaar: 2024

In de buitenwijken van Mexico-Stad is het leven niet makkelijk, vooral niet voor de familie Reyes en drie hechte vrienden die daar praktisch deel van uitmaken. Zij moeten zien te dealen met ingewikkelde romances, criminele connecties en geheimen uit het verleden, die zich niet altijd makkelijk laten combineren. Het lijkt een zwaar leven vol drama, maar Los Reyes de Oriente laat de kijker toch redelijk opgewekt achter.

De geheime liefde tussen Javo en Malena loopt als een rode draad door het verhaal. De veel oudere Malena is niet alleen de peettante van Javo, maar ook nog eens de moeder van zijn beste vriend Santos. Wanneer die erachter komt dat Javo iets met zijn moeder heeft, kan hij dit maar moeilijk verkroppen. Er volgt een fikse discussie, met een fatale afloop. Na dit noodlottige ongeval komen binnen de familie Reyes nog vele andere geheimen boven water.

Niet iedereen is daadwerkelijk aan elkaar verwant, maar de vrienden zijn zeer hecht met de familie Reyes en komen continu bij elkaar over de vloer. Ze beschouwen elkaar in ieder geval wel als familie. Veel andere personages zijn er niet in Los Reyes de Oriente, wat betekent dat de cast beperkt is tot een zeer select clubje. Ook wat betreft locaties is er vrij weinig afwisseling te bespeuren.

De enige spanning zit hem in de criminele kant van de gevoelige Javo, wiens liefde voor Malena voor hem boven alles gaat. Hij wordt dan ook neergezet als een lieve jongen die eigenlijk niet in de Mexicaanse onderwereld thuishoort. Als kijker krijg je veel sympathie voor de jonge kerel omdat hij, ondanks zijn daden, meer slachtoffer dan dader lijkt te zijn.

Op het acteerwerk valt niets aan te merken, want dat is aardig op niveau. Ook de personages zijn stuk voor stuk prettig om naar te kijken. Wel ontbreekt het de serie aan originaliteit en diepgang. Zo lijken de oudere generaties het nodige te hebben meegemaakt, maar daar wordt maar heel summier op ingegaan en pas tegen het slot. Terugblikken naar de verledens van bijvoorbeeld moeder en oma Reyes hadden veel meer context en diepgang kunnen bieden. Nu blijft het bij een oppervlakkig verhaal in het hier en nu.

De makers van Los Reyes de Oriente lijken zich er dan ook wat gemakkelijk vanaf te maken. Het is nu een beetje 'drama meets feelgood' met een vleugje misdaad. Van alles wat dus. Meestal betekent dat niet heel veel goeds, want je kunt niet in al die genres tegelijk uitblinken. Het resultaat is gelukkig niet teleurstellend, maar wel magertjes. Leuk om te bekijken, maar niet iets wat je per se gezien moet hebben.



Los Reyes de Oriente is te zien bij Netflix.



Lees ook
'Better': corrupte politie-inspecteur wil haar leven beteren
Deze Britse misdaadserie moet het niet hebben van gillende sirenes en spectaculaire schietpartijen, maar van onderlinge relaties en morele keuzes.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Los Reyes de Oriente te gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen