search
Deze spannende actiefilm uit 2024 grijpt de macht in de Netflix Top 10
Series / Nieuws

Deze spannende actiefilm uit 2024 grijpt de macht in de Netflix Top 10

Zet vanavond de popcorn maar vast klaar, want deze film is perfect voor een spannende vrijdagavond.

Een flinke dosis misdaad, actie en de betrokkenheid van de CIA vormen een gegarandeerde succesformule. Dat blijkt ook uit de spannende actiefilm The Bricklayer, die binnen no-time de eerste plek in de Netflix Top 10 heeft veroverd.

De film, met Hollywoodsterren Aaron Eckhart (Thank You for Smoking, The Dark Knight) en Nina Dobrev (The Perks of Being a Wallflower, The Vampire Diaries), verscheen eerder dit jaar en is vooral op de streamingdienst uitgegroeid tot een regelrechte hit.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan


The Bricklayer volgt Steve Vail (Eckhart), een uitgebluste ex-CIA-agent die nu als metselaar werkt. Wanneer binnen een maand drie internationale journalisten worden vermoord, klopt zijn oude werkgever opnieuw bij hem aan.

Hij krijgt hulp van de jonge, talentvolle en zeer bekwame CIA-agent Kate (Dobrev), en samen proberen ze te achterhalen wie er achter de moorden zit. Al snel komen ze een verdachte op het spoor die verrassend dicht bij Vail blijkt te staan.

Veteraan achter de camera


Voor de regie van The Bricklayer hebben de producenten geen onbekende gekozen. De Finse regisseur Renny Harlin heeft eerder al kaskrakers gemaakt, zoals Cliffhanger, The Long Kiss Goodnight en de klassieker Die Hard 2.




Het script van de film is geschreven door Hanna Weg en Matt Johnson en is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2010 van auteur Noah Boyd. Het boek was zo succesvol dat een jaar na de verschijning al een verfilming werd aangekondigd, maar het project heeft uiteindelijk jaren op zich laten wachten.

Heeft even geduurd


In augustus 2011 werd The Bricklayer aangekondigd als film, met 300-ster Gerard Butler in de hoofdrol. Pas elf jaar later werd bevestigd dat Aaron Eckhart de hoofdrol van Butler zou overnemen en dat de film eindelijk in productie ging.



Benieuwd geworden naar de absolute nummer één in de Netflix Top 10? Bekijk nu The Bricklayer op Netflix.

Lees ook
Deze gewelddadige en spannende films bebben Netflix helemaal in hun greep
De top vijf films op Netflix zitten vol geweld: zit er iets voor jou tussen?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Bricklayer: toevallig in de bioscoop gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen