search
De kijkcijfers van 'The Rings of Power': hoe slecht of goed zijn ze?
Series / Nieuws

De kijkcijfers van 'The Rings of Power': hoe slecht of goed zijn ze?

De prijzige Lord of the Rings-serie trekt niet zoveel kijkers als Prime Video zijn willen.

Even geleden konden we nog melden dat de kijkcijfers van The Lord of the Rings: The Rings of Power waren ingestort ten opzichte van het eerste seizoen. Nu heeft Prime Video iets meer laten weten over hoe goed, of slecht, de serie wordt bekeken op de streamer.

Afgelopen donderdag werd de laatste aflevering van het tweede seizoen uitgezonden op Prime Video. Hiermee kwam het achtdelige tweede seizoen aan zijn einde.

150 miljoen kijkers


Nu heeft Jennifer Salke, het hoofd van Amazon MGM Studios, tijdens een bijeenkomst in het Verenigd Koninkrijk meer duidelijkheid gegeven over de kijkcijfers van een van de duurste series ooit gemaakt. Dit bericht komt via Deadline.

Volgens Salke heeft het eerste seizoen al meer dan 150 miljoen kijkers getrokken sinds de release in 2022. Het tweede seizoen is tot nu toe door 55 miljoen mensen bekeken, voorafgaand aan de laatste aflevering. Vermoedelijk bedoelt Salke met het aantal kijkers het aantal huishoudens dat naar de serie heeft gekeken.

Groei


In het Verenigd Koninkrijk wordt de serie erg goed bekeken en er wordt door Prime Video verwacht dat het tweede seizoen de komende periode en daarna meer kijkers zal trekken. Een kijkersaantal van 150 miljoen sinds de release is overigens opmerkelijk goed.



De succesvolste serie van Netflix is Squid Game en deze serie werd sinds de release door 265,2 miljoen huishoudens bekeken. Wednesday staat op een goede tweede plaats met 252,1 miljoen huishoudens. Op de derde plaats staat Stranger Things 4 met 140,7 miljoen huishoudens.

Lees ook
Wie zijn eigenlijk de grafgeesten in 'The Rings of Power'?
De langverwachte antagonisten waren niet te zien in de filmtrilogie en maken nu hun opwachting.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Rings of Power seizoen 2 al helemaal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen