search
Deze misdaadserie scoort 95% op Rotten Tomatoes maar lijkt nu alweer vergeten
Series / Specials

Deze misdaadserie scoort 95% op Rotten Tomatoes maar lijkt nu alweer vergeten

Op zoek naar een serie waar je even mee vooruit kan? Begin dan aan 'Elementary'.

De verhalen over Sherlock Holmes van Sir Arthur Conan Doyle zijn steeds weer de inspiratie voor nieuwe series en films. In 2012 verscheen de serie Elementary, die geweldig scoorde maar na zijn einde in de vergetelheid verdween.

Het eerste seizoen van de mysterieuze dramaserie Elementary verscheen in 2012. Vervolgens kwamen er nog 6 seizoenen, waarvan het laatste werd uitgezonden in 2019. De serie is gecreëerd door Robert Doherty.

Sherlock in Amerika


Elementary is een moderne herinterpretatie van het beroemde personage Sherlock Holmes. In deze versie zien we hoe Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller), een briljante maar problematische detective, herstellende is van een drugsverslaving.

Hij verhuist naar New York om zijn leven weer op de rails te krijgen en gaat daar werken als consultant voor de NYPD. Hij wordt begeleid door Dr. Joan Watson (Lucy Liu), een voormalig chirurg die door Sherlocks vader is ingehuurd om hem nuchter te houden.

Rotten Tomatoes


Sherlock en Joan werken samen om complexe misdaden in de stad op te lossen. Er ontstaat zelfs een sterke band tussen hen, die op een gegeven moment verder gaat dan alleen hun professionele relatie.



Op Rotten Tomatoes scoort de serie een indrukwekkende 95%. De critics consensus van seizoen 1 luidt als volgt: "Het zal puristen misschien niet aanspreken, maar Elementary geeft een frisse nieuwe draai aan Sherlock Holmes en Jonny Lee Miller schittert in de titelrol".

SkyShowtime


In Nederland werd Elementary uitgezonden op RTL Crime en Paramount Network. De serie ontving onder andere nominaties voor de People's Choice Awards en Primetime Emmy Awards.

Is deze serie nou echt iets voor jou? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt hem in zijn geheel streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen