search
Deze angstaanjagende aflevering van 'The Twilight Zone' inspireerde een van de engste films uit 2019
Series / Specials

Deze angstaanjagende aflevering van 'The Twilight Zone' inspireerde een van de engste films uit 2019

Jordan Peele haalde inspiratie uit 'The Twilight Zone' voor deze angstaanjagende film.

Jordan Peele is momenteel één van de beste regisseurs als het gaat om horrorfilms. En ook als het gaat om scifi weet hij wat hij doet, blijkt uit de film Nope uit 2022. Het is dan ook niet gek dat hij de inspiratie voor een van zijn films haalde uit de scifi-horrorserie The Twilight Zone.

Na zijn debuutfilm Get Out in 2017, kwam Peele in 2019 met een volgende horrorfilm: Us. De film gaat over een gezin dat tijdens een vakantie wordt geconfronteerd met hun angstaanjagende dubbelgangers.

Dubbelgangers


Wat begint als een zorgeloos weekendje weg, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer een groep sinistere dubbelgangers een gezin komt terroriseren. Terwijl ze vechten om te overleven, ontdekken ze dat er een veel grotere en verontrustende dreiging achter hun aanvallers schuilt.

In een interview met Rolling Stone onthulde Peele dat een van de grootste inspiratiebronnen voor Us een aflevering uit The Twilight Zone was. Het gaat om de aflevering genaamd "Mirror Image" uit het eerste seizoen van de iconische serie.

Stille suspense


De aflevering gaat over een vrouw bij een bushalte, die beweert dat een dubbelganger haar leven probeert over te nemen. Het is niet één van de meest bekende afleveringen van de serie, maar wel een zeer effectieve.



De inspiratie die Peele haalde uit de aflevering is duidelijk te merken, ook naast het feit dat dubbelgangers in beide een grote rol spelen. Allebei de verhalen zitten vol met stille suspense en blijven tot op het einde onvoorspelbaar.

Elegant verhaal


In het interview met Rolling Stone zei Peele het volgende over de aflevering: "Het is een angstaanjagend, mooi en heel elegant verhaal, en het opent een wereld. Het opent je verbeelding".

Bekijk Us op Pathé Thuis. The Twilight Zone is helaas nergens te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen