search
Het budget van de grootste 'Star Wars'-flop op Disney+ blijkt enorm te zijn
Series / Nieuws

Het budget van de grootste 'Star Wars'-flop op Disney+ blijkt enorm te zijn

De serie is een van de duurste TV-producties aller tijden.

Het is alweer bijna 3 maanden geleden sinds de slotepisode van The Acolyte verscheen op Disney+. De Star Wars-serie van Leslye Headland was een totale flop: de peperdure serie kreeg keiharde kritiek van fans en critici. Maar voor Disney is de gifbeker nog niet helemaal leeg, blijkt nu.

Oorspronkelijk zou het budget van de serie namelijk een behoorlijk stevige 180 miljoen dollar bedragen. Dat duizelingwekkende bedrag zorgde al voordat veel kritiek voor de serie begon.

Megabudget


Nadat de eerste episodes verschenen werd de kritiek alleen maar heftiger: wat op het scherm te zien was rijmde totaal niet met het megabudget. De 'production value' was laag en de cast werd niet bepaald bevolkt door Hollywood-supersterren.

Net nu de kritiekstorm enigszins leek te gaan liggen blijkt de realiteit nog veel triester te zijn. De website That Park Place heeft namelijk belastingdocumenten bemachtigd waaruit blijkt dat de serie niet 180 miljoen maar zelfs 230 miljoen dollar kostte.

230 miljoen dollar


Deze nieuwe onthullingen maken de flop voor Disney alleen maar pijnlijker. Wil je zelf oordelen of de 230 miljoen dollar gerechtvaardigd waren? Bekijk dan The Acolyte op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen