search
Een van de rijkste acteurs is een tv-acteur die amper in films te zien is
Series / Celebrity

Een van de rijkste acteurs is een tv-acteur die amper in films te zien is

Van sitcom naar miljardair: Jerry Seinfeld laat zien dat je met humor en slimheid ook zonder films enorme rijkdom kunt verkrijgen.

Wanneer je denkt aan rijke acteurs denk je toch vaak aan acteurs die schitteren in de nieuwste blockbusters of de meest bekeken series. Het is daarom ook verrassend om erachter te komen dat een van de rijkste acteurs vooral bekend is om zijn werk op televisie en slechts sporadisch in films verschijnt.

Het gaat hierbij over Jerry Seinfeld, die maar liefst een vermogen heeft van 950 miljoen dollar. Dit heeft hij grotendeels te danken aan de iconische televisieserie Seinfeld, waarin hij zelf de hoofdrol speelt en mee schreef. Dit werd een van de meest succesvolle shows aller tijden. Seinfeld heeft dus geen uitgebreide filmografie, maar door zijn bekende serie blijft hij wel altijd een grote bron van inkomsten houden.

Het geheim van Seinfeld's succes


De serie Seinfeld draaide tussen 1989 en 1998 en stond bekend als een 'een show die nergens over ging'. Het ging vooral over het dagelijks leven van een groep vrienden in New York. In de serie speelt Seinfeld zichzelf als een stand-up comedian. Vooral de herkenbare situaties en absurde wendingen die het dagelijks leven in New York met zich meebrengt, zorgden voor veel humor en daarmee al snel een grote bekendheid.

Maar hoe komt Seinfeld dan aan zijn grote inkomsten als hij geen uitgebreide filmografie heeft? Dit komt doordat Seinfeld's grote inkomen voornamelijk uit syndicatie deals komt. Bij syndicatie deals worden de uitzendrechten van een programma verkocht aan meerdere zenders voor herhalingen en extra inkomsten. De serie wordt nog steeds wereldwijd gedraaid, wat Seinfeld miljoenen oplevert. Ook zijn stand-upoptredens en andere projecten, zoals de populaire webserie Comedians in Cars Getting Coffee, dragen bij aan zijn vermogen.

Top 10 rijkste acteurs ter wereld


Met een nettowaarde van 950 miljoen dollar hoort Seinfeld in de top 10 van de rijkste acteurs ter wereld. Hij staat hiermee tussen namen als Tyler Perry, de nummer één met een vermogen van 1 miljard dollar en bekend van zijn Madea karakter, en Dwayne “The Rock” Johnson, die 800 miljoen dollar heeft verdiend met films en ondernemingen, ook wel bekend van onder andere de Fast & Furious-serie en Moana.




Jerry Seinfeld blijft actief in de entertainmentwereld. Zijn recente werk omvat zijn stand-upcomedy en zijn serie Comedians in Cars Getting Coffee. Ook zijn toekomstige projecten zullen waarschijnlijk vol zitten met humor en karaktergedreven content voor in de comedywereld.

Lees ook
Slechts 2 acteurs wisten een van duurste tv-series ooit gemaakt compleet te verpesten
Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas spelen de hoofdrollen in de serie 'Citadel'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Seinfeld is helemaal niet zo leuk als gezegd wordt

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen