search
Teleurstelling voor fans: Netflix stopt na drie jaar met remake van razend populaire sitcom
Series / Nieuws

Teleurstelling voor fans: Netflix stopt na drie jaar met remake van razend populaire sitcom

Ook voor deze remake van de bekende sitcom is nu het doek gevallen.

Na het wereldwijde succes van That '70s Show besloot Netflix vorig jaar het vervolg That '90s Show uit te brengen. Dit bleek echter niet het verwachte succes, waardoor de streamingdienst de stekker uit de serie heeft getrokken.

Zo liet Kurtwood Smith, een ster van het eerste uur, weten op social media. Smith speelde in beide series de rol van de norse en strenge Red Forman. Smith sprak veel dank uit aan alle fans en iedereen die betrokken was, en deelde dat Netflix de serie niet heeft verlengd voor een nieuw seizoen.

Die verdraaide kijkcijfers


Het eerste seizoen van That ’90s Show bestond uit tien afleveringen (deel 1) en bevatte gastoptredens van verschillende That '70s Show-sterren, zoals Topher Grace, Ashton Kutcher, Mila Kunis en Wilmer Valderrama. Na dit succes werd een tweede seizoen van zestien afleveringen goedgekeurd, opgesplitst in deel 2 en deel 3.

De kijkcijfers van deel 2 waren echter al een teken aan de wand. Het stond slechts één week in de Netflix Top 10 en trok 1,8 miljoen kijkers. Netflix besloot daarop de release van deel 3 te vervroegen, van 24 oktober naar 22 augustus. Helaas haalden deze afleveringen de Top 10 helemaal niet, wat wijst op dalende kijkcijfers in de weken daarna.

De tijd van weleer is niet meer


De korte levensduur van That ’90s Show past binnen een bredere trend waarin Netflix, net als andere streamingdiensten, moeite heeft om originele meercamera-sitcoms succesvol te maken. Slechts enkele series, zoals Fuller House, The Ranch en The Upshaws, hebben een langere looptijd gekend.




Kijk nog eens alle afleveringen van That '90s Show op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen