search
Angstaanjagende mangaverfilming dendert de Top 10 van HBO Max binnen
Series / Nieuws

Angstaanjagende mangaverfilming dendert de Top 10 van HBO Max binnen

De eerste aflevering wordt door vriend en vijand de hemel ingeprezen.

Mangaverfilmingen doen het vaak goed en de nieuwe animeserie Uzumaki kent een prima start. De eerste aflevering, van de in totaal vierdelige miniserie, staat nu online en Uzumaki staat op de zesde plaats in de Top 10. HBO Max omschrijft het verhaal als "occult" en "horror".

De serie is gebaseerd op een driedelige manga van de hand van Junji Ito. Aki Itami heeft de serie geschreven en de regisseur is Hiroshi Nagahama.

Ontvangst


Rotten Tomatoes geeft een fenomenale score. De Tomatometer wijst de volle 100% aan en de Popcornmeter blijft niet ver achter. De kijkerswaardering is maar liefst 98%.

Criticus Daniel Kurland (Bloody Disgusting) schrijft het volgende over de verfilming: "'Uzumaki' is in ieder opzicht een triomf. Het is een visueel meesterwerk dat een intense, angstaanjagende en unieke ervaring biedt".

Waar te zien?


Uzumaki kun je streamen op HBO Max, waar wekelijks een nieuwe aflevering wordt geplaatst.



Synopsis: Kirie woont in het Japanse stadje Kurouzu-cho. In het plaatsje gebeuren eigenaardige zaken, die betrekking hebben op spiralen. Deze spiralen beïnvloeden de bewoners, die vervolgens hun verstand verliezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen