search
Nieuw talent voor 'The Walking Dead: Daryl Dixon': Emmy-winnende geest achter 'The Office'
Series / Nieuws

Nieuw talent voor 'The Walking Dead: Daryl Dixon': Emmy-winnende geest achter 'The Office'

Van komedie naar drama. Gaat het de acteur lukken om een goede prestatie neer te zetten?

Na jarenlang succes als schrijver en producent van populaire komedieseries zoals The Office, timmert de Britse programmamaker Stephen Merchant al een tijdje aan de weg als acteur en heeft nu een indrukwekkende nieuwe rol bemachtigd.

Op social media maakt de 49-jarige Stephen Merchant bekend dat hij zich aansluit bij de cast van het derde seizoen van The Walking Dead: Daryl Dixon. Naast acteurs Norman Reedus en Melissa McBride zal Merchant te zien zijn in een rol waarover hij nog niets wil onthullen.

Prima staat van dienst


Merchant is een bekende figuur in de Britse komedie en verwierf faam door samen met Ricky Gervais de originele Britse versie van The Office en Extras te schrijven en te regisseren. Hij speelde ook in series zoals The Outlaws en films als Logan en Jojo Rabbit. In 2006 won hij een Emmy voor zijn werk als uitvoerend producent van de Amerikaanse versie van The Office.

Voor zijn nieuwe rol in The Walking Dead: Daryl Dixon ontbreekt het Merchant niet aan enthousiasme. Hij is zelf een grote fan van de franchise en was erg verheugd toen hem werd gevraagd om tot het The Walking Dead-universum toe te treden.

Het avontuur gaat verder


In seizoen drie van de populaire The Walking Dead-spin-off proberen Daryl en Carol hun weg naar huis te vinden, terwijl ze verder afdwalen door onbekende en steeds veranderende omgevingen. McBride verklaarde dat haar personage in The Book of Carol een andere kant laat zien en dat ze zich bezighouden met onuitgesproken kwesties die eerder niet aan bod zijn gekomen.



In Nederland is The Walking Dead: Daryl Dixon nog niet te zien. Wel kun je altijd nog eens het origineel bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen