search
Deze thrillerserie op Netflix ken je waarschijnlijk niet, maar is zeker de moeite waard
Series / Specials

Deze thrillerserie op Netflix ken je waarschijnlijk niet, maar is zeker de moeite waard

'Girl from Nowhere' is een Thaise thrillerserie met de Thaise actrice Chicha "Kitty" Amatayakul in de hoofdrol.

Zoek je een nieuwe serie om te kijken? Dan is het zeker de moeite waard om de Thaise thrillerserie Girl from Nowhere te zien. Deze mysterieuze anthologieserie werd gemaakt door studio SOUR Bangkok met de Thaise actrice Chicha "Kitty" Amatayakul in de hoofdrol.

Girl From Nowhere bestaat uit twee seizoenen die uitkwamen in 2018 en 2021. Het eerste seizoen kwam eerst uit op een Thaise televisiezender, het tweede seizoen kwam onmiddellijk wereldwijd uit op Netflix, waardoor de serie internationaal beroemd werd.

Verhaal


Girl from Nowhere draait om Nanno (Amatayakul), een middelbare scholiere die steeds opnieuw naar verschillende privéscholen in Thailand verhuist. Waar ze zich ook bevindt, onthult ze de leugens en geheimen van de studenten en het personeel, wat haar veel vijanden oplevert.

In het tweede seizoen van de serie ontmoet Nanno haar gelijke in haar nieuwe rivaal Yuri (Chanya McClory), die een andere, meer op wraak gerichte ideologie heeft en Nanno's taken wil overnemen. Yuri was oorspronkelijk een slachtoffer dat Nanno probeerde te helpen.

Lovende kritieken


De verhaallijnen in de afleveringen zijn geïnspireerd door daadwerkelijke nieuwsberichten waarin schoolmeisjes slachtoffer werden, maar met de bedoeling te laten zien hoe de slachtoffers uiteindelijk als overwinnaars uit de strijd komen.



Dankzij de overname van de serie door Netflix werd Girl from Nowhere internationaal bekend. De serie bereikte de eerste plaats van de meest bekeken Netflix-series in Thailand, Vietnam en de Filippijnen, en stond ook in de top 10 in landen over de hele wereld, zoals Brazilië. De serie werd lovend ontvangen door critici vanwege het gebruik van onconventionele verteltechnieken en de kijk op de moderne middelbare schoolmaatschappij.

Kijken?


Als je houdt van fictieve vrouwen die chaos veroorzaken zonder duidelijke reden, en van onconventionele verhalen, dan is deze serie absoluut iets voor jou. Je kan Girl From Nowhere bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen