search
Grote kans dat 'Sherlock' terugkeert voor een nieuw avontuur, maar anders dan je denkt
Series / Nieuws

Grote kans dat 'Sherlock' terugkeert voor een nieuw avontuur, maar anders dan je denkt

De laatste aflevering dateert van 2017, maar de serie is absoluut nog niet dood.

Van 2010 tot 2017 maakte de BBC furore met een nieuwe en unieke versie van de avonturen van Sherlock Holmes. In de serie Sherlock waren de wereldberoemde detective en zijn assistent Watson niet actief rond 1900 zoals in de originele verhalen van Arthur Conan Doyle, maar in het moderne Londen.

Holmes werd gespeeld door Benedict Cumberbatch, Watson door Martin Freeman. De mysterieuze avonturen van het duo leverde een van de best gewaardeerde series ooit op: zo scoort de serie op de IMDb een imposante 9.1 en op de Popcornmeter van Rotten Tomatoes een sterke 83%.

Speelfilm


Een van de producenten, Sue Vertue, ging recentelijk in gesprek met Deadline in op een mogelijke toekomst voor de serie. ''We houden van die serie, en er is een toekomst voor 'Sherlock'. Op een dag, als iedereen het wil. De acteurs moeten het willen'', zei Vertue.

Eerder dit jaar had co-creator en acteur Mark Gatiss (Mycroft Holmes) een vergelijkbare boodschap. ''We willen graag een film maken, maar iedereen samen krijgen is heel moeilijk.''

Topacteurs


De acteurs hebben allen drukke schema's, en het is moeilijk om Sherlock voor te stellen zonder topacteurs Cumberbatch, Watson, Gatiss en Andrew Scott, die Sherlocks aartsvijand Jim Moriarty speelde.



Hoop is er dus zeker voor meer Sherlock in de vorm van een film. In Nederland staat de topserie op maar liefst vier streamingsdiensten: Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video. Als je niet kunt wachten op een mogelijke film heb je dus alle keuze om de detective en zijn assistent nu meteen in actie te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen