search
Start tweede seizoen 'Ahsoka' bekend en het verhaal belooft episch te worden
Series / Specials

Start tweede seizoen 'Ahsoka' bekend en het verhaal belooft episch te worden

Er wordt meer bekendgemaakt over de voortzetting van het verhaal binnen het 'Star Wars'-universum.

THR bericht wanneer Ahsoka seizoen 2 in productie gaat. Dit zal naar verluidt in de loop van 2025 zijn, wat te maken heeft met de veranderde strategie wat 'Star Wars' betreft. Enerzijds wil Disney voorkomen dat het publiek overvoerd wordt met spin-offs uit de wereld van George Lucas, anderzijds hangen de diverse series met elkaar samen.

Ahsoka kan natuurlijk apart bekeken worden van The Mandalorian, maar de verhaallijnen hangen wel samen. Momenteel werkt Dave Filoni aan de afsluitende film over de Mandalorian en Grogu. Het tweede seizoen van Ahsoka zou makkelijk een vervolg kunnen zijn op deze film. Daarnaast is het goed mogelijk dat de serie intrigerende elementen uit Star Wars Legends zal introduceren, wat verbonden is aan Baylan Skoll (Ray Stevenson) die op Peridea een ontdekking deed.

Connectie


Op dit moment telt de franchise behalve Ahsoka nog twee live-action series, die volgens schema in première zullen gaan. Allereerst is daar Star Wars: Skeleton Crew, die in december van dit jaar van start gaat. Het slot van de veelgeprezen thriller Andor wordt in het eerste gedeelte van 2025 verwacht. The Mandalorian & Grogu is in juli van dit jaar met filmen gestart en de première wordt in 2026 verwacht.

In de lente van 2025 vindt de Star Wars Celebration Day plaats in Tokyo en het is mogelijk dat op dit evenement meer wordt bekendgemaakt. Gezien de sterke connectie tussen het Mandoverse en de avonturen van Ahsoka kan het zijn dat we de serie pas zien nadat de film te zien is geweest. De afronding van de avonturen van Mando en Grogu heeft momenteel de prioriteit. Het is dus logisch om de film voorrang te geven, ook al kun je de producties los van elkaar bekijken. Het tweede seizoen zou zo bekeken niet eerder dan 2026 te zien zijn.

Thuisplaneet


De afronding van het debuutseizoen hintte op een fascinerend onderdeel van de 'Star Wars'-mythologie. Baylan Skoll was naar de planeet Peridea gereisd, aangezien hij zich geroepen voelde door een bepaalde kracht. Deze planeet is de thuiswereld van de heksen van Dathomir, die eerder al hun opwachting maakten in Ahsoka. Ook heeft deze planeet een connectie met de Force-goden: de Vader, de Zoon, de Dochter en de Moeder. Eerder was in Star Wars: The Clone Wars de connectie te zien tussen Anakin (Hayden Christensen) en deze goddelijke figuren.



In de slotaflevering van het eerste seizoen is verder te zien dat Baylon standbeelden ontdekt van de Force-goden, wat betekent dat dit deel van de mythologie een live-action voortzetting krijgt. Met name de transformatie van de Moeder in het afgrijselijke wezen Abeloth is in dit opzicht van belang. De Moeder was als enige wezen sterfelijk, maar baadde in de Poel van Kennis om eeuwig te kunnen leven. Dit gebeurde inderdaad, maar tegelijkertijd werd ze gecorrumpeerd doordat ze in een duister wezen veradenderde, dat chaos brengt. De Force-goden sloten haar daarom op in een andere dimensie. In het fandom wordt druk gespeculeerd of Abeloth de kracht zal zijn die Baylon ontketent om een einde te maken aan de strijd tussen Jedi en Sith. Het tweede seizoen biedt dus genoeg om naar uit te kijken.

Waar te zien?


Ahsoka kun je streamen op Disney+.

Lees ook
Grote kans dat 'Sherlock' terugkeert voor een nieuw avontuur, maar anders dan je denkt
De laatste aflevering dateert van 2017, maar de serie is absoluut nog niet dood.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ashoka: welk cijfer geef jij het eerste seizoen?

  • Een 8 of hoger

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Lager dan een 8

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen