search
Bovennatuurlijke Britse scifi-thriller met 'Game of Thrones'-krachtpatser is nog steeds de moeite waard
Series / Specials

Bovennatuurlijke Britse scifi-thriller met 'Game of Thrones'-krachtpatser is nog steeds de moeite waard

Deze visueel adembenemende serie is een kruising tussen scifi en een liefdesverhaal.

Netflix gaf in 2017 opdracht tot het ontwikkelen van een nieuwe scifi-serie, wat in 2018 een feit werd. The Innocents werd op locatie gefilmd in Engeland en in Noorwegen, met een unieke stijl als gevolg.

The Innocents telde een seizoen van acht afleveringen en is ontwikkeld door Hania Elkington en Simon Duric. De hoofdrollen worden gespeeld door Sorcha Groundsell, Percelle Ascot, Guy Pearce en niemand minder dan Jóhannes Haukur Jóhannesson, die we kennen als Gregor "The Mountain" Clegane uit Game of Thrones. De serie is geregisseerd door Farren Blackburn (Daredevil).

Op een lijn


Op de Popcornmeter geeft het publiek een stevige 76%. De kijkers vermelden dat de serie een mix is van een teen romance met een bovennatuurlijk element en om deze reden een geheel eigen stijl heeft. De visuele vormgeving wordt door hen geprezen, maar er wordt ook opgemerkt dat de eerste afleveringen wat traag op gang komen. Je moet er als kijker dus even inkomen, waarna je kennismaakt met een bijzondere wereld.

Op de Tomatometer is 86% te zien en de critici zitten over het algemeen op een lijn met de kijkers. Ook zij geven aan dat het verhaal even nodig heeft om goed op gang te komen. Het liefdesverhaal wordt omschreven als een verhaal met potentieel, met een goede atmosfeer en goede acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers.

Verandering


De twee tieners June (Groundsell) en Harry (Ascott) zijn smoorverliefd en besluiten samen weg te lopen. Hun leven wordt echter volledig op zijn kop gezet wanneer blijkt dat June bovennatuurlijke vermogens heeft. Ze kan van gedaante verwisselen en ontmoeten de angstaanjagende Steinar (Jóhannesson). Hij beweert door June's moeder Elena (Laura Birn), die vermist is, gestuurd te zijn om haar te helpen. Elena bevindt zich bij Steinars baas, de enge dokter Halverson (Pearce), die haar wil 'genezen' van haar vermogen om van gedaante te verwisselen.



Je kunt The Innocents bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen