search
Neppe 'Squid Game'-versie van één van de bekendste Youtubers keihard onder vuur
Series / Celebrity

Neppe 'Squid Game'-versie van één van de bekendste Youtubers keihard onder vuur

MrBeast ligt onder vuur na beschuldigingen van misbruik en onveilige omstandigheden in zijn nieuwste show Beast Games en zijn variant van Squid Game.

De populaire YouTuber MrBeast, oftewel James Donaldson, ligt momenteel onder vuur vanwege zijn nieuwe show Beast Games. Eerder kreeg hij ook al kritiek tijdens de opnames van zijn versie van Squid Game, waar beschuldigingen van misbruik en onveilige situaties naar voren kwamen.

Voor degenen die MrBeast niet kennen: hij is een van de grootste YouTubers ter wereld met miljoenen abonnees. Zijn video's staan bekend om extreme uitdagingen waarbij deelnemers grote geldbedragen kunnen winnen, zoals "Last To Leave Circle Wins $500,000". Daarnaast is hij ook geliefd vanwege zijn goede daden, zoals het planten van 20 miljoen bomen.

Van kijkcijfers naar aanklachten.


Een van zijn bekendste video's is zijn variant op de Koreaanse serie Squid Game. In de originele serie spelen wanhopige mensen dodelijke spellen om hun schulden af te lossen. MrBeast creëerde een versie zonder geweld, waarin deelnemers om $456.000 streden. Zijn nieuwe show Beast Games, gemaakt in samenwerking met Amazon Prime, biedt een nog grotere prijs van 5 miljoen dollar aan 1.000 deelnemers die extreme uitdagingen aangaan.

Echter, wordt MrBeast nu beschuldigd door vijf vrouwelijke deelnemers van Beast Games, die een aanklacht hebben ingediend. Ze stellen dat de deelnemers onder slechte omstandigheden moesten leven, met te weinig voedsel en slaap. Zo kregen sommigen alleen een hardgekookt ei en wat groenten als avondeten.

MrBeast onder vuur: kritiek en comeback


Daarnaast wordt er gesproken over een cultuur van misogynie en seksisme binnen de show, wat de competitie oneerlijk zou hebben gemaakt voor vrouwen. Ook moesten verliezers hun troostprijs van $1.000 weer inleveren na de opnames. Tijdens zijn Squid Game-variant hadden deelnemers zelfs twee uur lang geen toegang tot hun medicatie.




MrBeast heeft gereageerd op de beschuldigingen en zegt deze serieus te nemen. Hij laat weten dat hij bereid is te onderzoeken wat er precies tijdens de opnames is gebeurd, en benadrukt het belang van een eerlijke en veilige omgeving voor alle deelnemers. Ondertussen verschijnen er wel nog video's op youtube, de toekomst van zijn show Beast Games hangt echter af van het onderzoek maar zal tot nu toe nog verschijnen op Amazon Prime.

Lees ook
Premièredatum 'Squid Game' seizoen 2 officieel bekendgemaakt én meer over het vervolg
Netflix plaatst een nieuwe trailer en komt met nog meer berichten over de hit.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij vaak naar MrBeast?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen