search
Eerste recensie Netflix-hit 'Heartstopper': seizoen 3 om verliefd op te worden?
Series / Nieuws

Eerste recensie Netflix-hit 'Heartstopper': seizoen 3 om verliefd op te worden?

Seizoen 3 van Heartstopper krijgt een indrukwekkende score op Rotten Tomatoes.

De afgelopen jaren is de Netflix-hit Heartstopper alleen maar populairder geworden. De serie is een inspiratie voor veel tieners die hun weg proberen te vinden in de liefde en vriendschappen. Seizoen 1 en 2 waren een daverend succes, maar zet seizoen 3 dit voort? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun mening gegeven.

Heartstopper is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Alice Oseman, die ook betrokken is bij de serie als uitvoerend producent. Joe Locke en Kit Connor schitteren samen in de hoofdrollen als Charlie Spring en Nick Nelson.

Rotten Tomatoes


De serie volgt Charlie Spring en zijn vrienden Tao (William Goa), Elle (Yasmin Finney) en Nick in hun dagelijkse leven op de middelbare school. Ze krijgen te maken met de liefde, moeilijke momenten in hun vriendschappen en complexe keuzes over hun toekomst.

Heartstopper is een heel belangrijke serie voor queer tieners en dit was tot nu toe altijd terug te zien in de torenhoge scores. Ook seizoen 3 wordt zeer goed beoordeeld. Critici op Rotten Tomatoes geven dit seizoen namelijk een perfecte score van 100% en ook de kijkers zijn smoorverliefd met een 96% (op het moment van schrijven).

Voor tieners en volwassenen


Wie denkt dat Heartstopper slechts een serie is voor onzekere tieners heeft het volgens criticus Rebecca Nicholson van Guardian mis. Ze schrijft:

"Voor volwassenen is de charme van Heartstopper het fantaseren van hoe hun tienerleven eruit had kunnen zien. Voor degenen die zich direct kunnen identificeren met de tieners op hun scherm, wat een traktatie."



Criticus David Opie van Empire Magazine sluit zich bij deze mening aan: "Seizoen 3 zet de "volwassene" in "jongvolwassene" zonder de emotionele kern uit het oog te verliezen die ons in de eerste plaats hals over kop verliefd deed worden op Nick en Charlie."

Ook Keith Watson van Daily Telegraph is enthousiast over de serie. Hij schrijft dat, hoewel de serie niet altijd even subtiel is, "Heartstopper een zeldzame serie is die altijd zijn hart op de juiste plaats heeft."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen