search
Eerste recensies gloednieuwe 'Disclaimer' met Cate Blanchett: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies gloednieuwe 'Disclaimer' met Cate Blanchett: kijken of skippen?

Is deze gloednieuwe serie met Cate Blanchett de moeite waard of is het een grote flop?

De laatste tijd is de Australische actrice Cate Blanchett druk geweest met haar gloednieuwe serie. De grote vraag is nu natuurlijk of deze serie de moeite waard is om te kijken of dat je deze beter links kan laten liggen. De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun ongezouten mening gegeven.

De psychologische thriller, Disclaimer, is geschreven en geregisseerd door Alfonso Cuarón. Hij is vooral bekend door zijn werk aan Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men.

Rotten Tomatoes


De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Renée Knight en vertelt het verhaal van Catherine, een journalist. Ze komt erachter dat ze het hoofdpersonage is in een boek dat haar diepste geheim heeft onthuld.

De serie is pas vanaf 11 oktober te zien op Apple TV+, maar critici op Rotten Tomatoes hebben de serie al kunnen bekijken. Zij geven het verhaal een stevige score van 79% (op het moment van schrijven).

Een interessant narratief


De serie speelt nadrukkelijk met het narratief en het perspectief en volgens criticus Rafaela Sales Ross van Little White Lies zorgt dat voor een uniek verhaal.

Ze schrijft: "Deze experimentele benadering van het verhaal zorgt voor een interessante kijk op het perspectief, waardoor de grenzen tussen de waarheden in het verhaal nog verder vervagen."



Rachel Goodman van NOW Toronto schrijft dat de serie erin slaagt om in "de smerigste hoeken en gaten van de psyche van elk personage te duiken, waardoor diepte en dimensie wordt toegevoegd aan een meesterlijk geconstrueerd verhaal."

Lees ook
Eerste recensies: Is seizoen 2 van 'Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power' top of flop?
Vooral het publiek was niet te spreken over het eerste seizoen van 'The Rings of Power', morgen start seizoen 2.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen