search
Na de films kun je op Netflix nu ook naar de keispannende en iconische serie kijken
Series / Specials

Na de films kun je op Netflix nu ook naar de keispannende en iconische serie kijken

Vanaf volgende week zie je enge pop Chucky ook in serieformat.

Chucky-fans opgelet: na een paar jaar wachten verschijnt de serie over de moordende pop eindelijk ook in Nederland. Wij beantwoorden vijf vragen over de serie, die vanaf volgende week te zien is.

Waar kennen we Chucky ook alweer van?


De pop Chucky was voor het eerst te zien in de slasher Child's Play uit 1988. Die film groeide uit tot een franchise, waarin inmiddels acht films zijn verschenen. De meest recente toevoeging was de reboot van Child's Play in 2019.

Waar gaat de serie Chucky over?


Nadat Chucky op een rommelmarkt wordt gevonden door de tiener Jake Wheeler, veroorzaakt de pop een hoop chaos in een klein Amerikaans stadje. Terwijl Jake worstelt met zijn eigen problemen, brengt Chucky zijn dodelijke plannen in de praktijk.

Chucky komt in dit avontuur zowel oude als nieuwe vijanden tegen. Terwijl Jake probeert om de bende die Chucky achterlaat op te ruimen, worden lang bewaarde geheimen uit het verleden van de pop onthuld. Want hoe is hij ooit zo geworden?

Is de serie een vervolg op de films?


Ja, de serie bouwt voort op de geschiedenis die gecreëerd is via de Child's Play-franchise. Er komen dan ook meerdere personages in de serie voor die we kennen uit de films, naast Chucky natuurlijk.



Wie spelen er in de serie?


De stem van Chucky wordt net als in alle films verzorgd door Brad Dourif. De rol van Jake Wheeler wordt gespeeld door Zackary Arthur. Daarnaast zien we Björgvin Arnarson als Devon Evans, Alyvia Alyn Lind als Lexy Cross en Jennifer Tilly als Tiffany Valentine.

Wie moet deze serie zeker gaan kijken?


Chucky is uiteraard een aanrader voor fans van de Child's Play-franchise. Maar ook als je houdt van series die horror combineren met humor moet je deze gezien hebben.

Bekijk Chucky vanaf dinsdag 15 oktober op Netflix.

Lees ook
Kijktip: Deze dystopische en akelige Netflix Original houdt je waarschijnlijk een nachtje wakker
Het tweede deel van The Platform is nu te zien op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij Chucky-fan, of Chucky-moe?

  • Chucky-fan

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Chucky-moe

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen