search
'Frodo Baggins' uit 'The Lord of the Rings' schittert in deze mysteryserie die je moet zien
Series / Specials

'Frodo Baggins' uit 'The Lord of the Rings' schittert in deze mysteryserie die je moet zien

Bijna niemand kent deze serie, maar eigenlijk mag je 'Dirk Gently's Holistic Detective Agency' niet gemist hebben.

Soms verdwijnt een serie compleet in de vergetelheid, terwijl dat helemaal niet terecht is. Dat is het geval bij de mysterieuze scifi-serie Dirk Gently's Holistic Detective Agency, met Elijah Wood in de hoofdrol.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency is een komische scifi-detectiveserie, gecreëerd door Max Landis (Victor Frankenstein, Bright). Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2016. Daarna volgde nog een tweede seizoen in 2017, wat ook meteen het laatste was.

Alles is verbonden


De serie is geïnspireerd op de gelijknamige romans van Douglas Adams. In het verhaal volgen we de excentrieke privédetective Dirk Gently, die gelooft dat alles in het universum met elkaar verbonden is.

Ook is er zijn assistent Todd Brotzman, een gewone man wiens leven plotseling wordt opgeschud door een reeks bizarre gebeurtenissen. Hij raakt verwikkeld in Dirks wereld van paranormale mysteries, tijdreizen en toevalligheden wanneer hij getuige is van een vreemde moord.

Mysterie oplossen


Meteen wordt duidelijk dat ieder detail, hoe klein ook, een rol speelt in het grotere geheel. De personages moeten een spannend mysterie oplossen, waarbij ze de chaos moeten accepteren en erin moeten vertrouwen dat alles uiteindelijk op zijn plek valt.



De rol van Dirk Gently wordt gespeeld door Samuel Barnett (Twenty Twelve, Penny Dreadful). Daarnaast zien we de bekende acteur Elijah Wood als Todd Brotzman. Hem ken je natuurlijk van zijn rol als Frodo in de The Lord of the Rings-trilogie.

Gecanceld


Er is helaas ook slecht nieuws over Dirk Gently's Holistic Detective Agency: na het tweede seizoen werd de serie gecanceld. Dit zorgde voor flink wat verontwaardiging bij fans, die een petitie begonnen. Die werd meer dan 100.000 keer ondertekend, maar daar is tot op heden niets mee gedaan.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen