search
Nieuwe epische actiefilm van Netflix gaat met veel geweld de top 10 veroveren
Films / Specials

Nieuwe epische actiefilm van Netflix gaat met veel geweld de top 10 veroveren

Het is tijd voor een nieuwe hit op Netflix: de spectaculaire film 'Uprising'.

Er is geen twijfel over mogelijk: deze nieuwe actiefilm gaat Netflix binnen no-time veroveren. Vanaf vrijdag kun je Uprising met eigen ogen bekijken.

Uprising is een Zuid-Koreaanse historische oorlogsfilm, geregisseerd door Kim Sang-man. De film werd geschreven door Shin Cheol and Park Chan-wook. De laatstgenoemde zou de film eigenlijk regisseren, maar gaf het stokje over aan Kim Sang-man omdat hij bezig was met de HBO-serie The Sympathizer.

Vrienden in oorlog


De film speelt zich af tijdens een tijd van oorlog, gedurende de Joseondynastie. Het verhaal volgt Cheon Yeong, een getalenteerde tot slaaf gemaakte zwaardvechter die naar vrijheid streeft. Ook volgen we zijn voormalig meester Jong-ryeo.

Hoewel de twee ooit bevriend waren, staan ze nu aan tegenovergestelde kanten van de oorlog. In de film ontmoeten Cheon Yeong en Jong-ryeo elkaar opnieuw, maar dit keer als vijanden.

Cast


Terwijl het land wordt verscheurd door de oorlog, moeten beide mannen moeilijke keuzes maken waardoor hun loyaliteit op de proef gesteld wordt. We zien de zoektocht naar vrijheid van de personages, terwijl ze de brute realiteit en de gevaren van het conflict proberen te overleven.



In de rol van Cheon Yeong zien we Gang Dong-won. Hem kun je kennen uit Temptation of Wolves en Peninsula. De rol van Jong-ryeo wordt gespeeld door Park Jeong-min, bekend van Hellbound en The 8 Show.

Te streamen op Netflix


Het scenario dat Park Chan-wook schreef voor de film was al af in 2019, maar de productie van Uprising begon in juni 2023. De film ging vorige week in première op het Busan International Film Festival.

En nu is het bijna zover: vanaf vrijdag 11 oktober bekijk je Uprising op Netflix.

Lees ook
Deze gewelddadige en spannende films bebben Netflix helemaal in hun greep
De top vijf films op Netflix zitten vol geweld: zit er iets voor jou tussen?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen