search
De recensies oordelen over 'The Platform 2': kijken of skippen?
Series / Nieuws

De recensies oordelen over 'The Platform 2': kijken of skippen?

Is de sequel van de dystopische thriller uit 2019 net zo sterk?

Een van de verrassingen van filmjaar 2019 was de Spaanse film El Hoyo, beter bekend onder de Engelstalige titel The Platform. Na het succes op streaming een jaar later volgden al snel de plannen voor een sequel.

Het Spaanse 'El Hoyo' betekent vertaald 'Het Gat'. De dystopische thriller speelt zich af in een verticale gevangenis. De bovenste gevangenen krijgen hun voedsel als eerst, terwijl de lagere niveaus het met de restjes moeten doen.

Recensies


De sequel The Platform 2, die nu op Netflix staat, continueert het verhaal over de dystopische gevangenis. Maar haalt het vervolg het niveau van het origineel van vijf jaar terug? Volgens Rotten Tomatoes is het verschil tussen de films behoorlijk stevig.

Op de Tomatometer scoort de film namelijk vooralsnog een middelmatige 47% bij de critici, terwijl het publiek een nog lagere score uitdeelt: 28%. Op IMDb is het cijfer met een 5.0 niet veel beter.

Netflix


Voor de meeste mensen kan de sequel zich dus niet meten met het origineel. Vorm je liever eigen oordeel over de film? Sinds 4 oktober is The Platform 2 te zien op Netflix. Ook het origineel kijk je op de streamingsdienst.



Lees ook
Absurde scifi-film moet komende week Netflix gaan veroveren
Vanaf maandag bekijk je de scifi-actiefilm 'The Predator' uit 2018 op Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen