search
Nieuwe spannende heistfilm moet de Netflix-kijkers die van thrillers houden aan de kijkbuis houden
Films / Specials

Nieuwe spannende heistfilm moet de Netflix-kijkers die van thrillers houden aan de kijkbuis houden

Fans van thrillers en misdaadfilms mogen de film 'Napad' zeker niet missen.

Kun je wel wat extra actie en spanning gebruiken in je leven? Daar gaat Netflix bij helpen. Volgende week verschijnt namelijk de gloednieuwe Poolse thriller Napad op de streamingdienst, die vol zit met actie en misdaad.

Napad, met Justice als alternatieve Engelse titel, is een Poolse heistfilm uit 2024. De film is geregisseerd door Michal Gazda, die in eigen land bekend is van onder andere de film Znachor en de serie Wataha.

Laatste kans voor ontslagen politieagent


De film speelt zich af in de jaren 90, net na de val van het communisme. We volgen een ontslagen politieagent die zijn oude leventje weer mag oppakken, maar alleen als hij een groep meedogenloze bankovervallers te pakken weet te krijgen.

Samen met een jonge vrouwelijke politieagent wordt hij op de zaak gezet. Ze moeten echter heel erg snel werken. Het nieuwe bestuur wil namelijk koste wat het kost voorkomen dat de zaak te veel aandacht krijgt van de media.

Cast


Al snel komen de twee een verdachte groep op het spoor, geleid door een wanhopige jonge beveiliger. Lukt het de detective om de daders te pakken te krijgen, zonder zijn eigen leven op het spel te zetten?



De rol van de detective wordt gespeeld door Olaf Lubaszenko. Daarnaast zien we in de film Jedrzej Hycnar, Wiktoria Gorodecka en Magdalena Boczarska in nog onbekende rollen.

Exclusief te zien op Netflix


De titel Napad is Pools voor "aanval". De film verschijnt exclusief op Netflix en duurt 1 uur en 53 minuten. De schrijver van de film is Magdalena Szwedkowicz, met wie Gazda vorig jaar ook al samenwerkte voor Znachor.

Napad is vanaf woensdag 16 oktober te zien op Netflix.

Lees ook
Nieuwste Netflix-film 'Lift' vol actie en misdaad: kijken of skippen?
Netflix besteed 100 miljoen dollar aan de misdaadfilm Lift die wel erg matig wordt ontvangen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat Napad nu op jouw kijklijst?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen