search
SerieTotaal interviewt Thekla Reuten over 'Citadel: Diana'
Series / Interview

SerieTotaal interviewt Thekla Reuten over 'Citadel: Diana'

Neerlands trots in het buitenland maakte even tijd voor ons vrij via Zoom

Thekla Reuten is sinds eind jaren negentig niet meer weg te denken uit het Nederlands filmlandschap, maar ook internationaal is ze geen onbekende. Zo deelde ze het scherm met Colin Farrell, Jennifer Lawrence en George Clooney. Met een Italiaanse moeder en acteertalent te over is het geen wonder dat de makers van Citadel: Diana bij haar uitkwamen voor de rol van Julia Zani, de matron binnen een Milanese familie die het Italiaanse hoofdkwartier van Manticore bestiert.

Manticore kennen we nog uit de eerste Citadel-serie als de kwaadaardige tegenhanger van de onafhankelijke geheime dienst Citadel. Waar die laatste organisatie werd opgericht om de wereldvrede en het belang van de gewone mens te behartigen, dient Manticore slechts het machtsbehoud van enkele rijke families zoals de Zani's, die hun fortuin maakten in de wapenindustrie. Reutens personage valt dus aan de verkeerde kant van het morele spectrum, maar is toch vooral een vrouw die wordt verscheurd tussen de ambities van haar echtgenoot (Maurizio Lombardi) en haar zoon (Lorenzo Cervasio).

SerieTotaal sprak Thekla Reuten over Citadel: Diana en de corruptie van de macht, maar ook over andere maatschappelijke thema's. De actrice zet zich namelijk in voor de beweging Smartphonevrij Opgroeien. Dit (internationaal) ouderinitiatief heeft als missie kinderen behoeden voor schade en afleiding door smartphonegebruik, omdat de kindertijd te kort duurt om op een smartphone door te brengen. Dat gedachtegoed wordt toevallig gedeeld door de interviewer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen